Живи та працюй в Україні молодь на ринку праці

Молодь – це рушійна сила на ринку праці, але й одна з найбільш вразливіших категорій незайнятих громадян. Її працевлаштування є непростим, а тому і вимагає особливої уваги.

В Переяслав – Хмельницькому центрі зайнятості станом на 1 квітня на обліку перебувало  270 безробітних молодих людей у віці до 35 років, що складає 32,5 % від  загальної чисельності безробітних , які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

  Тому з метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі,  підвищення рівня працевлаштування даної  категорії громадян, Переяслав – Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості  в рамках загальнообласної акції «Живи та працюй в Україні», 17 квітня 2018 року було  проведено, семінар на тему «Молодь на ринку праці».

Під час проведення семінару спеціаліст ознайомила молодих людей зі станом ринку праці, з послугами служби зайнятості незайнятій молоді, аналізом професій що користуються попитом в регіоні та визначення вимог роботодавців до претендентів на вакантні посади та робочі місця, і на кінець діалогу, співбесіда як важливий момент у працевлаштуванні молоді зокрема.

Під час аналізу  професій що користуються попитом на ринку праці, фахівець центру зайнятості зробила на цьому акцент з метою стимулювання молодих людей до усвідомлення реалій сучасного ринку праці.

На заході також йшла мова про переваги та недоліки молоді на ринку праці. Присутні мали можливість оцінити свої позитивні професійні риси, охарактеризувати ті труднощі, які вони бачать на шляху свого працевлаштування та способи їх подолання, виявити причини труднощів, які стоять на шляху працевлаштування.

Одне з головних завдань проведення таких заходів є здобуття навиків пошуку роботи, вміння аналізувати ситуацію і планувати свої дії, і як результат – успішна адаптація молодих спеціалістів на ринку праці.

Головний спеціаліст відділу активної підтримки Мороз О.І.

Додати коментар