День боротьби з торгівлею людьми: що робити в небезпечних ситуаціях

В цей день у 2007 році Європейський Парламент започаткував День боротьби з торгівлею людьми. Метою є привернути увагу до проблеми, об’єднати зусилля для її подолання та надати допомогу постраждалим.

Торгівля людьми є серйозним злочином, за який відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України передбачено покарання від 3 до 15 років позбавлення волі.

Наразі в Україні налагоджена система підтримки та надання допомоги особам, які постраждали від злочину. Законодавством гарантується одноразова матеріальна допомога та комплексна допомога (психологічна, медична, правова, допомога у працевлаштуванні тощо), виходячи з їх особистих потреб.

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії #Протидій торгівлі людьми, сьогодні, на 76 локаціях Київщини здійснюватиметься розповсюдження інформаційних матеріалів та проведення профілактичних бесід з людьми у громадських місцях.

Якщо ви чи ваші знайомі опинилися в небезпеці, звертайтеся за номерами:

102 – поліція

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

527 – Національна гаряча лінія для мігрантів

0 800 300 167 або 096 851 65 93 – Київський обласний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від насилля та торгівлі людьми

0 800 213 103 – Контакт-центр безоплатної правової допомоги.

 

Додати коментар