Родина для кожної дитини: цьогоріч на Київщині усиновлено майже сто дітей

За 2024 рік у Київській області наразі усиновлено 90 дітей. Також упродовж цього періоду у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї опікунів/піклувальників влаштовано 391 дитину.

«Найголовніше право — це можливість виховання в сім’ї. Кожен має відчувати тепло родинного затишку. Дітям, які залишилися без батьківської опіки, важливо знайти нову родину. Київщина активно підтримує інформаційну кампанію «Україна для кожної дитини», щоб більше людей дізналися, як подарувати любов і підтримку тим, хто цього потребує», – наголосила начальниця Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОВА Ірина Антошко.

Кампанію ініціювало Міністерство соціальної політики України спільно з Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за підтримки Європейського Союзу та Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Отримати алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю, прослухати безоплатний онлайн-курс, який допоможе розібратися в питаннях усиновлення від юридичних аспектів до психологічної підготовки майбутніх батьків, можна на Єдиній державній онлайн-платформі про усиновлення та сімейні форми виховання дітей.

Додати коментар