У Бучі відбувся VI обласний ветеранський Форум

Адаптація ветеранів до цивільного життя, емоційне відновлення членів сімей загиблих/зниклих безвісти військовослужбовців, реабілітація осіб з інвалідністю внаслідок війни – складний і багатогранний процес, який вимагає комплексної підтримки на державному, суспільному та особистому рівні.

11 жовтня 2024 року на території «Академії спорту», що в м. Буча відбувся VI обласний ветеранський Форум, на який зібралися близько 150 учасників бойових дій, представників Міністерства оборони, Міністерства у справах ветеранів та Міністерства соціальної політики,  Київської обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування та медичних  закладів. 

За словами директора Департаменту соціального розвитку та ветеранської політики КОВА Ігоря Мещана: «Такі заходи започатковані і проводяться з початку антитерористичної операції вже 10 років поспіль. Це не тільки зустрічі з побратимами, а й обговорення важливих питань з розвитку інфраструктури, доступної для людей з інвалідністю, підготовки фахових спеціалістів з індивідуального супроводу ветеранів, підтримки фізичного та ментального здоров’я, вивчення міжнародного досвіду з подолання травматичних подій, спричинених збройним конфліктом».

Окремою темою обговорення було питання залучення ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни до адаптивних видів спорту. Адже фізичні тренування та спортивні змагання великою мірою полегшують   психологічні, фізичні та соціальні зміни, які відбуваються у людини після травми, дають можливість усвідомити свої нові навички та отримати мотивацію на нові життєві цілі.

Переяславську громаду на форумі представляли подружжя Шинкар та заступник директора Центру соціальних служб Ірина Пурденко.

«Участь у таких заходах дає можливість ознайомитись із законодавчою базою щодо підтримки ветеранів, почути успішні історії військових, які знайшли в собі сили відновитися. А головне – відчути підтримку і повагу до людей, які стали на захист Вітчизни», – зазначила дружина учасника бойових дій Олександра Шинкаря, Людмила.

Заступник директора

центру соціальних служб Ірина ПУРДЕНКО

Додати коментар