Переяславські юні таланти стали дипломантами на ІV Міжнародному фестивалі-конкурсі «Одеса зустрічає друзів»

Сьогодні повернулась із Одеси делегація учнів Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7, що з 29 по 31 березня приймали участь у ІV Міжнародному фестивалі-конкурсі «Одеса зустрічає друзів», який проводить ГО «Джерела майбутнього», ТО «ДеДеФіК» за підтримки Департаменту культури та туризму Одеської міської адміністрації. Цьогоріч на фестиваль до Одеси прибула рекордна кількість гостей — понад 860 учасників з різних куточків України (Одеса, Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Чернігів, Шостка, Чорноморськ …), Республіки Молдова та навіть Китайської Народної Республіки. Наше місто у трьох конкурсних номінація представили дев’ятнадцять вихованців нашої школи, що займаються у Шкільному драматичному театрі, хореографічному ансамблі «Каприз» та музичній школі ім.Павла Сениці.
Хореографічний ансамбль «Каприз» (керівник Анжеліка Ярема) став Лауреатом ІІ ступеня із танцями «Ой на Івана, ой н Купала…» та «Зозуля». Актори шкільного драматичного театру отримали диплом Лауреатів І ступеня (колектив) за виставу «Де знайти ялинку» та ще один диплом Лауреата І ступеня (соліст) отримав Антон Швиденко із моновиставою за оповіданням Шолом Алейхема «Ножик» . В інструментальному жанрі Лауреатами ІІ ступеню став фортепіанний дует Ярослав та Святослав Раковські (викладач музичної школи Олена Павленко). Окрім почесних дипломів усі учасники фестивалю-конкурсу отримали пам’ятні відзнаки. Також хореографічний ансамбль «Каприз» та шкільний драматичний театр отримали запрошення на фестиваль «Посмішки моря» (Болгарія, м.Балчик червень 2018 року) і сертифікати-знижки для учасників на 300 та 200 євро відповідно.
Під час перебування в Одесі діти мали можливість переглянути роботи інших творчих колективів, поспілкуватися з однолітками, познайомитися із архітектурою чарівного міста на березі Чорного моря. Також наші учні відвідали вистави в Одеському оперному театрі: балет «Аліса в країні див» та оперу Дж.Верді «Травіата».
Хочеться подякувати директору фестивалю-конкурсу «Одеса зустрічає друзів» Наталії Нікітенко, виконавчому директору Євгену Косовському та адміністратору Ларисі Косовській за чудово підготовлене та проведене свято дитячої творчості.
Особлива подяка батькам, які стали спонсорами для своїх дітей і дали можливість прийняти участь у чудовому святі в Одесі.

Костянтин Раковський

Додати коментар