Шановні мешканці Переяславської та Дівичківської громади!

Восени боротьба Сил Протиповітряної оборони України з ворожими ударними та розвідувальними дронами завжди ускладнюється погодними умовами, а кількість російських безпілотників зростає, адже вони намагаються вивести з ладу наші енергосистеми перед холодами. І ця осінь не стала винятком – щоночі над Україною збивають десятки, а то і до 100 шахедів та інших БпЛА (це і дрони-розвідники, і дрони-обманки, які не несуть бойового заряду).
Добровольче формування Переяславської міської територіальної громади ось уже третій рік поспіль несе цілодобову службу, охороняючи небо над Переяславом та навколишніми селами. Ми пильнуємо появу будь-яких дронів, тому що вдень і вночі ворожі розвідники намагаються вичислити позиції ППО, важливі енергетичні та інфраструктурні об’єкти, стежать за переміщенням наших військ тощо.
Зараз будь-які безпілотники в небі викликають підозру та уважно відстежуються Збройними Силами України. Навіть цивільні дрони часто використовуються ворогом для збору інформації, тому ми змушені реагувати на будь-які БпЛА в небі над Київщиною.
Пам’ятайте, що використання дронів, навіть цивільних, зараз заборонене!
Усі приватні особи, підприємці чи військові можуть використовувати безпілотні системи тільки за попереднім узгодженням із Силами ППО!
Для цього подається заявка у спеціальні органи.
Якщо такого узгодження здійснено не було, ЗСУ, у тому числі і наше ДФТГ (Добровольче формування територіальної громади), офіційно мають право збивати, подавлювати засобами РЕБ чи конфісковувати ваші БпЛА.
Звертаємося до вас проханням не піднімати цивільні дрони без належного попередження Повітряних Сил, інакше вони можуть бути знищені, а на вас чекає відповідальність перед законом.
Дякуємо за розуміння.
Олег Ворошиловський, командир Переяславського ДФТГ 

Додати коментар