Об’єднання двох обласних лікарень не призведе до ліквідації реабілітаційного центру

Влітку Київська обласна рада прийняла рішення приєднати Київський обласний центр реабілітаційної медицини до Київської обласної клінічної лікарні. Обидва – комунальні некомерційні підприємства облради. 

Злиття вже обросло маніпуляціями і домислами. Тому розвінчуємо міфи і роз’яснюємо процес реорганізації. 

Перше і головне: реабілітація – пріоритет і вона не просто буде збережена, а і розвиватиметься. Медпослуги на базі центру надаватимуться безперервно. Крім того,  Київська ОВА спільно з американським бізнесменом Деллом Лоєм Хансеном працює з кращими медичними інженерами, щоб облаштувати на території новий реабілітаційний корпус із сучасними операційним та реанімаційним блоком, діагностичним відділенням та ортопедо-протезною лабораторією. Жодних інших планів на землю центру немає. 

Відділення RECOVERY теж залишається на місці і продовжує працювати та вдосконалюватись. Воно функціонує у закладі з 2023 року та відноситься до мережі інноваційних реабілітаційних центрів, де відновлюються наші захисники. 

Зберігається і кадровий потенціал закладу – жодної посади лікаря не скорочено. Близько 90 % посад внесено у відповідний штатний розпис  обласної клінічної лікарні, оптимізація стосується здебільшого персоналу господарського забезпечення та адміністративно-розпорядчого складу.  До того ж, при переведенні працівників до складу Київської обласної клінічної лікарні середньомісячна зарплата лікаря підвищилася на 100%. 

Досі дві лікарні дублювали низку медпослуг, до того ж обласний центр реабілітаційної медицини не входить до спроможної мережі, тому підлягав оптимізації. 

Об’єднання дозволить створити в області в межах одного закладу завершений цикл лікування на всіх етапах захворювання, особливо що стосується надання медичної допомоги при мінно-вибухових травмах, з включенням широкого спектру діагностичних та лабораторних обстежень, що допоможе розширити надання медичної допомоги за рахунок розвитку офтальмологічної, щелепно-лицевої та травматологічної допомоги тощо.  

Щодо деяких заяв про неготовність обласного центру реабілітаційної медицини до опалювального сезону: всі необхідні договори укладені, лічильники встановлені та повірені, акти проплачені, заборгованість відсутня.

Додати коментар