Понад 4000 ВПО отримали послуги в Київській обласній службі зайнятості від початку року

З початку 2024 року Київська обласна служба зайнятості надала послуги для 4300 внутрішньо переміщених осіб. Для порівняння, рік тому до установи звернулися 3000 переселенців, що свідчить про зростання попиту на допомогу.

Наразі база вакансій Київської обласної служби зайнятості налічує 2 700 пропозицій, а разом із провідними українськими сайтами з пошуку роботи на єдиному порталі вакансій доступно майже 16 тисяч вакансій для працевлаштування на Київщині.

Найбільший попит серед роботодавців на працівників робітничих професій: водії, продавці, бухгалтери, кухарі.

ВПО найчастіше знаходять роботу у сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, переробної промисловості, освіти, охорони здоров’я, надання соціальної допомоги, а також у державному управлінні та обороні.

«Протягом цього року було працевлаштовано вже майже 1800 внутрішньо переміщених осіб. Швидкість інтеграції у ринок праці залежить від попиту, наявності вакансій та досвіду пошукача роботи. Ми намагаємося створити всі умови для якнайшвидшої адаптації наших громадян, яким довелося залишити свої рідні домівки», – зазначив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

Додати коментар