В університеті відбувся показ фільму «Посттравматична рапсодія»

27 березня в актовій залі Переяслав-Хмельницького педуніверситету імені Григорія Сковороди у рамках проекту «Open University – Відкритий університет» відбувся показ фільму «Посттравматична рапсодія» та зустріч із громадським діячем Дмитром Корчинським, кобзарем-сучасником Тарасом Компаніченком та командою фільму «Посттравматична рапсодія».
Перед початком фільму з вітальним словом виступив громадський діяч Дмитро Корчинський, який розповів про зйомки фільму та поділився своїм баченням сучасної суспільно-політичної ситуації в Україні.
Фільм «Посттравматична рапсодія» – це українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом, екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. В основі сюжету — історія бійця добровольчого батальйону «Донбас» Сашка. Він відступає з-під Іловайська і серед зсуву часу на своєму шляху зустрічає героїв різних епох, які брали участь в історичних битвах. Головну роль у «Посттравматичній рапсодії» виконав 25-річний Назар Борушок.
Серед акторів, що знімалися у фільмі, багато бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил. Зокрема, Артем Безверхий – учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81 десантно-штурмової бригади; Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець – у 2014-2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ». Віталій Чорний – учасник добровольчого руху.
Музика у фільмі звучить у виконанні кобзаря, лідера гурту «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Серед пісень є і сучасні, і такі, що відповідають історичним періодам, представленим у стрічці.
Після перегляду фільму всіх присутніх в актовій залі зачарував своїм виступом Тарас Компаніченко.

Vitaliy Kotsur

Додати коментар