Переяславська станція екстреної медичної допомоги стала кращою на обласних змаганнях і виграла нову карету «швидкої»

У селі Яблунівка Фастівського району відбувся конкурс «Медичне ралі Київщини 2024». Щодня виїзні бригади «екстренки» мчать на допомогу всім, хто її потребує, іноді ризикуючи життям задля порятунку інших. А на цих змаганнях медики мають нагоду показати майстерність та позмагатися з колегами за звання бездоганних професіоналів, розповідає Proslav.

Переяславська станція екстреної медичної допомоги стала кращою на обласних змаганнях і виграла нову карету «швидкої»

Такі перегони у Київській області проходять другий рік поспіль. Цього року в них взяли участь 6 команд: Броварської, Білоцерківської, Вишгородської, Обухівської, Переяславської та Фастівської станцій екстреної медичної допомоги Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До структури Переяславської станції входять підрозділи у Переяславі, Баришівці, Березані, Згурівці, Студениках, Яготині та Перемозі. На конкурсі «Медичне ралі Київщини 2024» команду Переяславської станції представляли працівники пункту постійного базування міста Яготин:

  • Оксана Мартиненко – керівниця, фельдшерка з МНС
  • Катерина Патрика – фельдшерка з МНС
  • Сергій Євтушенко – водій

Запасні учасники:

  • Денис Бажан – фельдшер з МНС
  • Максим Гайдар – водій

Під час змагань медики демонстрували свою вправність у міжгоспітальних перевезеннях критичних пацієнтів, миттєвості постановки медичних діагнозів, наданні догоспітальної допомоги та правильності виконання серцево-легеневих реанімацій. За їхньою роботою пильно стежили та оцінювали фахівці Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Для відпрацювання вмінь і навичок організатори створили умови, наближені до реальності, та підготували унікальне симуляційне обладнання: професійні манекени, які повністю відтворюють стан людини.

У першому конкурсі медики отримали завдання надати першу домедичну допомогу «пораненому» та евакуювали до шпиталю. Інцидент умовний, однак медикам Переяславської станції доводиться це робити і в реальному житті.

– У цьому завданні судді хотіли перевірити вміння працювати з усім обладнанням, а ще діяти швидко й злагоджено. Утім наші медики регулярно їздять на прикордонні території – Сумщину та Житомирщину. Звідти евакуюють поранених до шпиталів. Тому з цим етапом справились блискуче, – розповідає представниця команди, старша фельдшерка Переяславської станції Віталіна Дубина.

В одному з етапів конкурсу потрібно було надати допомогу потерпілому внаслідок ДТП.

– Тільки наша бригада і команда Обухівської станції змогли розпізнати, що у водійки стався інсульт, унаслідок чого вона й створила умовну ДТП, – каже пані Віталіна.

У завданні на витримку та вміння працювати в єдиній команді судді визначили беззперечного лідера усього конкурсу – водія ППБ м. Яготин Переяславської станції Сергія Євтушенка. Він показав, що вміє не лише майстерно маневрувати спецтранспортом, а й миттєво зреагувати на будь-яку ситуацію і впевнено надати медичну допомогу.

Змагалися у конкурсі не тільки досвідчені медики, а й початківці, зазначає Віталіна Дубина. Наприклад, фельдшерка Переяславської станції Оксана Мартиненко працює лише півтора року, а вже проявила неабиякий хист.

 
У підсумку, всі шість бригад успішно пройшли випробування та довели свою професійність, утім переможницею змагань «Медичне ралі Київщини 2024» стала команда Переяславської станції екстреної медичної допомоги.

Медики ППБ м. Яготин отримали новеньку карету швидкої допомоги для свого закладу охорони здоров’я.

Додати коментар