П’ятниця, 27 Вересня 2024

Переяслав

1117 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

У Переяславі облаштовують інформаційно-ресурсний центр: які послуги і кому надаватимуть

У Переяславі облаштовують інформаційно-ресурсний центр: які послуги і кому надаватимутьПри управлінні соціального захисту населення Переяславської міської ради створюють інформаційно-ресурсний центр. Що при ньому буде, хто зможе відвідати і які послуги отримати, Переяслав.City розпитав у керівника служби Володимира Марченка.

Переяславська громада вже має позитивний досвід співпраці з Благодійним фондом «Рокада» – безкоштовний простір для дітей облаштували та відкрили за підтримки цієї організації. Нині реалізовується черговий проєкт – інформаційно-ресурсний центр для внутрішньо переміщених осіб і людей, які потрапили в складні життєві обставини при управлінні соцзахисту населення Переяславської міськради.

– Це буде простір, де люди зі статусом ВПО і не тільки зможуть отримати цілу низку послуг: консультації юристів, психологів, фахівців центру зайнятості та ріелторів. Плануємо, що спеціалісти прийматимуть за графіком. З юристами і психологами БФ «Рокада» також сприятиме. Зручно, бо все в одному місці, а ще послуги надаватимуться безкоштовно, – акцентував Володимир Марченко, начальник управління соціального захисту населення.

Крім інформаційного, передбачається також ресурсний простір для відпочинку, зібрань, проведення обговорень, тренінгів, або й чаювань до дня народження.

– Коли ми писали цей проект, я наполягав на тому, що було прописано, що цим інформаційно-ресурсним простором зможуть користуватися і жителі місцевої громади, тобто не тільки ВПО.

Вартість проєкту – 400 тисяч гривень. Однак, косметичний ремонт у двох кімнатах, які відведені під майбутній центр, зазначив Володимир Миколайович, робили силами громади. Грантодавці забезпечили матеріалами: шпалерами, лінолеумом, плінтусами, жалюзі.

– Ми на ремонт від початку закладали якомога менше коштів, бо це приміщення не наше, ми орендуємо його у відділу освіти. Тому, зважаючи, що різне може бути і переїзд у тому числі, ми основну частину коштів відразу вирішили закласти в меблі та необхідне для роботи обладнання: ноутбуки, планшети, powerбанки, принтери тощо. Все те, що можна взяти з собою і переїхати.

Працівники управління соцзахисту, а також управляючої компанії ВУ «Житлово-комунального господарства» стелю вже зробили, шпалери поклеїли, розпочнуть стелити лінолеум (станом на 19 вересня).

 Ремонт у двох кімнатах, де буде діяти інформаційно-ресурсний центр, зробили своїми силамиРемонт у двох кімнатах, де буде діяти інформаційно-ресурсний центр, зробили своїми силами Автор: Іванна Данюк

Коли розпочне роботу інформаційно-ресурсний центр Володимиру Марченку складно спрогнозувати, бо все залежить від того, коли “приїдуть” меблі та вся оргтехніка.

– Я спілкувався з Євгеном Ревякіним, представником з БФ «Рокади», то він зауважив, що вже надсилає нам відомості на комп’ютерну техніку. Тобто її ми скоро отримаємо. Заключним етапом буде меблювання. Тож я сподіваюся, що в кінці вересня чи на початку жовтня центр запрацює. Все, що залежало від нас, ми зробили. Тепер можемо тільки чекати, – підсумував керівник служби соцзахисту.

Автор: Іванна Данюк Автор: Іванна Данюк

Автор: Іванна Данюк

Додати коментар