Інтерактивна карта Рад ВПО: новий електронний ресурс для внутрішньо переміщених осіб

На мапі наразі  відображені 44 Ради ВПО, створені на Київщині. Завдяки системі можна швидко дізнатися про адреси розташування найближчих Рад з питань внутрішньо переміщених осіб. Варто зауважити, що ресурс постійно оновлюється, тому кількість відображених на ній локацій поступово зростатиме. Наразі інтерактивна карта доступна за посиланням.

Нагадаємо, на Київщині функціонує Рада ВПО при Київській обласній державній адміністрації, її очолює Олександр Явтушенко. Електронна адреса для звернень radavpo@koda.gov.ua 

Також створено сім Рад з питань внутрішньо переміщених осіб при районних державних адміністраціях області.

Ще 36 Рад ВПО працюють при територіальних громадах: Білоцерківській, Медвинській, Сквирській, Ставищенській, Таращанській, Узинській, Володарській, Баришівській, Березанській, Броварській, Згурівській, Вишневій, Гостомельській, Дмитрівській, Ірпінській, Коцюбинській, Макарівській, Вишгородській, Петрівській, Димерській, Іванківській, Поліській, Пірнівській, Славутицькій, Васильківській, Козинській, Українській, Кагарлицькій, Ржищівській, Богуславській, Миронівській, Феодосіївській, Калинівській (Фастівського району), Бориспільській, Переяславській, Ташанській.

Утворені ради виконують низку функцій, серед яких:

  • Аналіз потреб ВПО: Визначення потреб та проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи в кожному з районів і громадах.
  • Розробка нових та внесення змін до наявних програм підтримки: Створення та реалізація програм, що сприятимуть соціальній адаптації, інтеграції та поліпшенню життя ВПО.

Співпраця з органами влади: Налагодження ефективної комунікації між державними структурами, місцевими громадами та ВПО, що забезпечить оперативне реагування на їхні потреби.

 

Додати коментар