Дитинство без паузи на війну

Дитинство не можна ставити на паузу — воно відбувається тут і зараз, під час війни. Загалом діти не вміють бути нещасними – здорова дитяча психіка завжди робитиме вибір на користь радості. І сьогодні нам, дорослим, особливо важливо віднайти дієвий спосіб, щоб підтримати дитину та, наскільки це можливо, мінімізувати наслідки впливу реалій на її психіку. 

18 та 19 вересня 2024, напередодні Міжнародного Дня миру, у «Дитячому просторі» Центру соціальних служб Переяславської міської ради відбулися арт-терапевтичні заняття для 20 дітей з внутрішньо переміщених сімей та сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Програму зустрічі підготувала та провела психологиня центру Ірина Каднікова, яка поєднала психотерапевтичні техніки казкотерапії, спільного малювання та ігор-руханок аби пропрацювати емоційний стан малечі та подолати тривожність.

«Негативний досвід війни живе в тілі дитини. Ми не можемо змінити того, що сталося — але терапевтична підтримка й тепле спілкування здатні змінити те, як дитина переживає досвід війни, та повернути їй відчуття захищеності», – каже пані Ірина.

Під час проведення заходу були використані матеріали для творчості, надані БФ «Рокада» в рамках реалізації проекту «Дитячий простір» з метою забезпечення емоційного відновлення та розвитку вразливих категорій дітей в умовах воєнного стану.

 

Заступник директора

центру соціальних служб Ірина ПУРДЕНКО

Додати коментар