В Переяславі-Хмельницькому відбулась презентація книги Римми Товкайло «Простір прихованого» (Нотатки з військового шпиталю)

20 березня в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася презентація книги переяславської авторки Римми Товкайло «Простір прихованого» (Нотатки з військового шпиталю). У книзі зібрані реальні спогади, історії захисників, учасників АТО, які проходили реабілітацію у Циблівському шпиталі (Переяслав-Хмельницький район), їх роздуми про життя, цінності, про країну. Тут є жорсткі описи боїв, розповіді про випадки ненависті жителів Сходу. Ця книга про правдиву війну, неідеалізовану, де люди – справжні, без масок. У них різні професії, походження, але їх об’єднує війна за Україну.

Обкладинку книги ілюструвала художниця, відома своїми комп’ютерними картинами на тему війни, Майдану – Беата Куркуль. З яскравим небом, жовто-блакитними стягами, часто з реальними фотографіями людей. Обкладинку обговорювали з автором заздалегідь. Там є і реальна фотографія бійця, і зима, сніг – основна пора, коли авторка збирала і осмислювала спогади.

У ході зустрічі Римма Іванівна розповіла присутнім як виник у неї задум написання цієї книги, як вдалося її видати, а також про себе, власні погляди на життя.

Надзвичайно зворушливим був момент, коли учні ЗОШ №2 виконали композицію «Дорога далека», прочитавши уривки з книги.  Декламування книги настільки вразило аудиторію, що в залі стояла тиша.

Після презентації всі бажаючі могли придбати книгу для ознайомлення.

Прес-служба університету

Додати коментар