Руслан Кравченко: Готовність Київщини до опалювального сезону майже 90%

Готовність Київщини до опалювального сезону майже 90%. До його старту залишається обмаль часу, тому райони, громади та відповідальні структури мають прискорити вирішення всіх проблемних питань. Про це під час засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки області до опалювального сезону заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Наразі всі роботи ведуться за графіком. Підготовка об’єктів до зими становить майже 90%. Насамперед йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень. Ремонтуємо водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, проводимо заготівлю палива, робимо запаси посипкового матеріалу, готуємо спеціалізовану прибиральну техніку», – сказав Руслан Кравченко. 

Обговорили також питання щодо забезпечення закладів освіти генераторами.

Начальник КОВА зауважив, що навіть за умов вимкнення світла, потрібно забезпечити безперервний навчальний процес. У школах та садочках Київщини на сьогодні понад 1,9 тис. генераторів різної потужності. 

«Фактично, забезпечені всі заклади освіти. Водночас, доручив профільним департаментам вивчити всі заявки щодо додаткових потреб. І там, де дійсно є необхідність, вирішити це питання в найкоротші терміни», — додав він.

Крім того,  Руслан Кравченко доручив також громадам невідкладно навести лад в питанні утримання дерев, які висаджені в охоронних зонах ліній електропередач. Він зазначив, що роботи з обрізки дерев ведуться або вкрай повільно, або взагалі не проводяться. Аварії та обриви ліній можуть трапитися в будь-який момент. Зволікати немає часу.

Під час засідання регіонального штабу обговорили також питання рівня заборгованості за спожитий природний газ, стану повірки лічильників природного газу теплопостачальних підприємств та бюджетної сфери.

«Всі ми працюємо заради людей. І маємо забезпечити їхні потреби в якісних житлово-комунальних послугах», – додав він.

В засіданні штабу взяли участь представники Київської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», АТ «Київоблгаз», Держенергонагляду, ГУ ДСНС України в Київській області, Державної служби з питань праці, ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі», профільних департаментів КОВА та територіальних громад.

    

Додати коментар