На Київщині СБУ викрила посадовців однієї з міських рад на хабарі у 560 тисяч гривень

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі двох керівників відділу архітектури і містобудування та відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції виконавчого комітету однієї з міських рад Київської області.

Правоохоронці встановили, що посадовці вимагали п’ятсот шістдесят тисяч у місцевого жителя за видачу документів на прийняття в експлуатацію приватного житлового будинку та ненакладення штрафу за відсутність проектної документації.

Співробітники СБУ затримали головного архітектора міста у його робочому кабінеті під час отримання хабара у розмірі десяти тисяч американських доларів. Також оперативники спецслужби задокументували перерахування триста тисяч гривень неправомірної вигоди на банківські реквізити начальника відділу держархбудінспекції. Правоохоронці затримали посадовця після надходження всієї суми хабара.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Операція з викриття посадовців проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

Прес-центр СБ України

 

 

Додати коментар