В Україні запускають безоплатне кар`єрне консультування ветеранів та ветеранок: як це працюватиме

В Україні запускають новий напрям по роботі з ветеранами. Карʼєрні консультанти надаватимуть ветеранам підтримку на шляху до працевлаштування та в пошуку “професійного покликання” після служби.

Про це повідомили у Мінветеранів.

Українська агенція Lobby X запускає карʼєрне консультування для ветеранів — їм допомагатимуть знайти роботу після служби. Ця послуга безкоштовна.

Lobby X не пропонує ветеранам і ветеранкам роботу, але допомагає знайти її — враховуючи сильні сторони людини й актуальну ситуацію на ринку праці.

В межах кар’єрного консультування ветеранам допомагатимуть скласти резюме з урахуванням навичок з військової служби, підготуватися до співбесіди, створити профіль на LinkedIn, підібрати вакансії у роботодавців, які адаптують свої умови праці до потреб ветеранів.

На консультування запрошують і тих, хто вже знає, чим хоче займатися після служби, і тих, хто ще не визначився. Ветеранам допоможуть “підсвітити” їхні сильні сторони, розкажуть про кар’єрні та навчальні можливості, які пропонують громадські організації, держава й бізнес, та підтримають в пошуку роботи.

Як це працюватиме?

  • Ветеран може записатися на консультацію та залишити свої контакти за посиланням.
  • Протягом двох робочих днів після заявки з ветераном звʼяжеться консультант від Lobby X — вони домовляться про онлайн-зустріч.
  • Ветерану треба розповісти про свій попередній цивільний і військовий досвід, бажання щодо професійного розвитку та очікування від карʼєри.
  • Консультант і ветеран планують наступні кроки, які залежать від запиту військового. Наприклад, разом створюють резюме чи профіль на LinkedIn, добирають навчання або вакансії, обговорюють сильні сторони, щоб знайти сферу, в якій ветеран може себе реалізувати.
  • Консультації триватимуть протягом всього процесу працевлаштування ветерана. Активний процес роботи може тривати від кількох тижнів до кількох місяців. Утім, ветерани завжди можуть звернутися повторно, якщо виникне така потреба.

Також на сайті є корисні поради — там пояснюють, як скласти мотиваційний лист і резюме, підготуватися до співбесіди і створити акаунт у LinkedIn.

Джерело

Додати коментар