Музейник: “Жінки в долі Тараса Шевченка”

14 березня для учнів 9 класу КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» молодшим науковим співробітником науково-дослідного відділу «Музей «Заповіту» Т. Г. Шевченка» Коркач С.О. прочитано лекцію «Жінки в долі Тараса Шевченка».

Лектор у доступній формі з використанням ілюстративного матеріалу та фотопрезентації розповіла слухачам про коханих жінок Т. Шевченка та спроби одружитися.

Мало кому в коханні так не щастило, як Тарасові Шевченку. Маючи унікальні таланти, гострий розум, товариську вдачу, привабливу зовнішність, він, здавалось би, був приречений на успіх у жінок. Будучи натурою творчою і вразливою, він часто закохувався. Та особисте життя великого українця так і не склалося. І хоча йому не вдалося створити родинний затишок, про який весь час мріяв, він не був самітником чи затворником.

Мабуть, не даремно сказав дослідник творчості Шевченка Василь Шкляр: «Бог не дарував Кобзареві великого взаємного кохання, можливо тому, що послав йому музу, яка не терпить земних суперниць».

Молодший науковий співробітник НДВ «Музей «Заповіту» Т. Г. Шевченка» Коркач С.О.

Додати коментар