У Переяславі кафе-пекарня BULKA долучилася до акції “Стіл пам’яті”: у чому вона полягає

У BULKA 29 серпня один столик заброньований для полеглих захисників. Таким чином заклад долучився до акції “Стіл пам’яті”.

У переяславському кафе-пекарні BULKA 29 серпня протягом усього дня один зі столиків заброньований. На ньому розмістили свічку, соняшники, синьо-жовту стрічку та листівку із написом “Цей стіл зарезервонаний для найсміливіших із нас”. Всі охочі можуть вписати туди імена захисників, які віддали свої життя за свободу України. Таким чином заклад долучається до національної акції “Стіл пам’яті”, яку організували Фонд пам’яті Іллі Грабара, військового, який загинув під Бахмутом, та платформа пам’яті “Меморіал”. Про це повідомляє Інформатор.

– Підписниця прислала нам пост у соцмережі із інформацією про цю акцію і запропонувала долучитися, бо хотіла мати можливість вписати імʼя свого Героя, – розповіла власниця BULKA Анастасія Черней. – Ми охоче погодились, бо для нас важливо бути соціально відповідальним закладом. Памʼятати – наш обовʼязок, робити щось для цієї памʼяті – наша відповідальність. Для участі в акції потрібно було подати заявку на реєстрацію, у якій вказати інформацію про свій заклад: адресу, формат закладу та ще кілька деталей. Далі з нами звʼязався менеджер фонду, відправив інструкцію для участі, інформацію для гостей та роздруковані листівки для вписування імен.

Анастасія додала, що багато відвідувачів були розчулені цією ініціативою, охоче вписували імена, фотографували стіл та публікували у соцмережах. Зараз вже вписали понад 10 імен. BULKA – єдиний заклад не лише у Переяславі, а й у Бориспільському районі (не враховуючи місто Бориспіль), який долучився до акції.

Традиція сервірувати символічний стіл пам’яті має американське походження. Дружина загиблого військового Марія Грабар дізналася про акцію від знайомого військового зі США. Там на День пам’яті полеглих за Батьківщину військових всі вдома й у закладах сервірують один столик для загиблих воїнів. Торік до акції “Стіл пам’яті” в Україні долучилися 100 закладів, цьогоріч – вже понад 700.

 

Додати коментар