Руслан Кравченко запросив учасників програми «Державотворець» на стажування у КОВА: Кадри нам потрібні, тим паче молоді, амбітні, креативні та з прогресивними ідеями

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко зустрівся із 40 юнаками та дівчатами – учасниками програми «Державотворець». Це національна програма професійного та особистісного розвитку, що покликана підготувати молодих спеціалістів до державної служби та публічного лідерства. 

«Немає нічого неможливого. Це принцип, яким керуюсь по життю. Ним поділився із учасниками програми «Державотворець», з якими зустрівся сьогодні. Це понад 40 юнаків та дівчат, які бачать себе державними службовцями та публічними лідерами. І хочуть не лише пройти стажування в органах державної влади, а і дійсно працювати на країну», – додав Руслан Кравченко.

Начальник КОВА запросив молодь на стажування до обласної адміністрації. 

«Кадри нам потрібні. Тим паче молоді, амбітні, креативні та з прогресивними ідеями. І, що не менш важливо, зі своїм баченням реформ», – сказав він.

Під час зустрічі обговорили питання щодо допомоги захисникам, відбудови Київщини, формування бюджету, планування просторового розвитку, реалізації конкретних програм підтримки ВПО, відновлення шкіл та садочків. 

«Я обіймав різні посади. Тому знаю, що всі навички та досвід приходять з роками, через помилки та перешкоди. Головне – мати мету і рухатися до неї», – сказав Руслан Кравченко.

Унікальністю програми «Державотворець» є не просто підготовка кадрового резерву на майбутнє, а працевлаштування та поповнення лав державної служби підготовленими молодими професіоналами одразу після завершення програми.

Ініційована Міністерством молоді та спорту України в 2018 році, програма з 2023 року проводиться за координації Української Студентської Ліги та підтримки Київської школи державного управління імені Сергія Нижнього.

Цьогорічна програма складається з трьох компонентів: всеукраїнський молодіжний форум «Державотворець: Молодь у відновленні держави», тижневий інтенсивний освітньо-професійний курс «Державотворець: Шлях до відновлення держави» та програма стажування молоді «Державотворець: Молодь важлива».

Випускниками програми вже стали понад 650 молодих людей, які пройшли стажування в центральних, місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних інституціях тощо.

 

Додати коментар