Волонтер прочитав учням цікаву лекцію «Тютюнопаління та його наслідки»

Шкода куріння для підлітка очевидна, але навіть знаючи про наслідки, підлітки продовжують курити. Для ефективної боротися з цією проблемою в ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО»  волонтером Віталієм Решітко було прочитано цікаву лекцію «Тютюнопаління та його наслідки».
Учні I-III курсів дізнались про невтішну статистику: в нашій країні куріння серед підлітків досягло вселенського розмаху. У віці 15-17 років палить кожна четверта дівчинка і кожен другий хлопець. Проблема куріння серед підлітків поширюється зі швидкістю епідемії, не зустрічаючи перепон з боку держави і суспільства. Куріння, на думку підлітків, це шкідлива звичка, яка не несе сильної загрози. Підлітки знаходять масу причин, щоб почати курити:наслідування старшим товаришам, своїм «авторитетам», батькам; тиск з боку однолітків;відчуття новизни, інтересу; бажання «виділитися» і здаватися дорослішими;вплив фільмів та реклами та інше. Їм, в силу своєї незрілості, важко оцінити, чим небезпечне куріння.
Використовувати нестандартні методи впливу і пред’явлення інформації: фільм, наочні засоби, Віталій зміг викликати інтерес в учнів до піднятої проблеми.

Додати коментар