Росія атакувала 15 областей: є загиблі у Дніпрі, Луцьку, Запоріжжі та Житомирі

 

Сьогодні, 26 серпня, в Україні постраждали 15 областей внаслідок російської масованої атаки із застосуванням різної зброї. Є поранені та загиблі. Про це повідомляє Комерсант українськийKomersant.Info з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

“Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «Кинджали». Є поранені та загиблі. Щирі співчуття рідним і близьким”, – написав Шмигаль.

Він зазначив, що ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура.

“На жаль, є пошкодження в низці регіонів. «Укренерго» вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему. Голови ОВА отримали завдання розгорнути за потреби Пункти Незламності”, – додав прем’єр-міністра України.

Нагадаємо, вранці 26 серпня росія атакувала українські регіони. Вибухи прозвучали у Києві, Луцьку, Кривому Розі, Сумах, Вінниці, Дніпрі, Харкові, Житомирі, Рівному та Львові. По всій Україні повідомляють про перебої з електропостачанням. Укренерго вводить екстрені відключення світла. Відомо про мінімум трьох загиблих – у Луцьку, Дніпрі та Запоріжжі.

Запорізька область

“Росіяни вбили цивільну людину у Запорізькому районі. Ворог наніс удар поряд з приватним будинком. Загинув чоловік”, – повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він також зазначив, що у Запорізькій області поцілили по обʼєкту енергетичної інфраструктури. 

“Там здійнялася пожежа. Інформація щодо наслідків уточнюється”, – повідомив Федоров.

Полтавська область

На Полтавщині росіяни влучили у промисловий об’єкт.

“Травмовано пʼять людей”, – повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Волинська область

“Поблизу Луцька збито шахед. Уламки впали на територію обласного центру. В результаті пошкоджено багатоквартирний будинок. Станом на зараз інформація про потерпілих уточнюється”, повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Згодом він уточнив, що у Луцьку внаслідок кількох російських атак одна людина загинула, пʼять постраждали.

У ДСНС повідомили, що вже ліквідували наслідки чергової російської атаки та оприлюднили фото.

“Близько 8:30 ранку сталося влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів міста. Внаслідок цього було пошкоджено будівлю і майно громадян. Рятувальники оперативно ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій у квартирі”, – зазначено у повідомленні. 

Рятувальники надали допомогу мешканцям для евакуації у безпечне місце.

Житомирська область

На Житомирщині під масованої ракетної атаки постраждали житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

“На жаль, за попередніми даними, внаслідок терористичних дій російського режиму загинула жінка”, – повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

Він зазначив, що через складну ситуацію в енергосистемі введено аварійні відключення світла.

“Працюють рятувальники та ремонтні бригади. Інформацію щодо ходу ремонтних робіт та ліквідації наслідків російських ракетних ударів дивіться на офіційних каналах Житомирської обласної військової адміністрації”, – додав Бунечко.

Київська область

У Київській області одна людина отримала поранення, є пошкодження інфраструктурних об’єктів.

“Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога. Також фіксуємо пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах. Деталі згодом”, – повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

На Київщині за розпорядженням Укренерго введені екстрені відключення світла. Начальник КОВА доручив районам та громадам оперативно розпочати роботу Пунктів незламності, щоб люди мали де підзарядити телефони.

Дніпропетровська область

“Вранці агресор масовано атакував область. Вибухи пролунали у Дніпровському та Криворізькому районах. Попередньо, є один загиблий, 69-річний чоловік. Сталося кілька займань. Зокрема, пожежа у дачному будинку”, – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

Загалом там, за попередніми даними, пошкоджені з десяток будинків.

“2 – зруйновані. Понівечена господарська споруда. Пожежу рятувальники загасили”, – додав Лисак.

Миколаївська область

“На зараз 3 поранених в результаті масованого ракетного обстрілу. Все під контролем. Заряджайте пристрої на всяк випадок”, – повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Станом на зараз у Миколаївській області працюють близько 400 пунктів незламності, адреси яких можна знайти у застосунку «Дія».

Рівненська область

Сьогодні зранку Рівненщина зазнала удару ворога. Ціллю став об’єкт енергетичної інфраструктури.

“У житловому будинку пошкодило вікна. Без людських жертв. Знеструмлені населені пункти у Рівненському районі”, – написав голова Рівненської ОДА Олександр Коваль.

Наразі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків удару.

Крім того, сили ППО збили повітряні цілі у Рівненському районі. Попередньо – теж без жертв.

Одеська область

Росія вранці атакувала енергетична та цивільна інфраструктура регіону.

“Внаслідок атаки четверо людей отримали поранення, серед них – 10-річний хлопчик. Троє постраждалих, зокрема й дитина, госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості. Їм надається вся необхідна допомога”, – повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки та велика кількість автотранспорту.

Також в Одеському районі є збої в роботі електроенергії. Всі відповідні служби усувають наслідки атаки росіян.

Додати коментар