Кампанія декларування доходів на Київщині триває

«З початку поточного року мешканцями Київської області подано 1710 декларацій про майновий стан та доходи, отримані у 2017 році. З них 14 – подано громадянами-мільйонерами, які зазначили дохід на суму 59,9 мільйона гривень Так, загальна сума коштів, задекларованих громадянами складає 256,1 млн. гривень» – повідомила заступник начальника ГУ ДФС у Київській області Оксана Міюц.

За наданою нею інформацією, із загальної кількості поданих декларацій 897 – на право скористатися податковою знижкою. При цьому, заступник начальника зауважила, що з метою реалізації права на податкову знижку, подати таку декларацію можна до 31 грудня поточного року.

«Стосовно структури задекларованих основних видів доходів, то більша частка з них – це доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, які задекларували 98 громадян на 65,7 млн. грн. Доходи від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) задекларовано 110 громадянами на суму 4,3 млн. грн. Інвестиційний прибуток зазначили в деклараціях 16 мешканців Київщини із зазначеною сумою у 9,1 млн. грн. Вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна – 428 громадян, а сума, вказана в їхніх деклараціях, складає 58,1 млн. грн. Доходи у 10,2 млн. гривень, отримані з джерел за межами України, вказали 13 осіб. Також, інших  доходів на суму 5,3 млн. грн. задекларували 200 громадян», – повідомила заступник начальника фіскальної служби регіону. «Cума, зазначена в поданій декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2018 року. Наголошую, що податок на доходи фізичних осіб, окрім держбюджету, надходить до місцевих скарбниць і є основним джерелом їхнього наповнення. Тому, на моє переконання, турбуючись про власний добробут, мешканці Київщини мають проявити сумлінність та виконати свій обов’язок перед державою, вчасно подавши декларацію про доходи, отримані минулого року».

Як підкреслила Оксана Міюц, найзручніше подати декларацію в електронному вигляді через Інтернет, дотримуючись вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. При цьому, граничним терміном вважається остання година дня, в якому спливає строк подання: 00 год. 00. хв. 2 травня 2018 року. Також  декларацію можна подати особисто за місцем своєї податкової адреси або уповноваженою на це особою. Крім цього, громадяни мають можливість надіслати декларацію поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Але при цьому, зробити це необхідно за п’ять днів до закінчення граничного строку.

Окремо Оксана Олександрівна наголосила, що сума, зазначена фізичною особою-громадянином у поданій річній декларації, сплачується нею самостійно до 1 серпня 2018 року.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар