На Київщині триває Молодіжний форум «Молодь – авангард змін. Вільні мріяти»

У Київській області триває дводенний Молодіжний форум «Молодь – авангард змін. Вільні мріяти». На ньому зібрались понад 70 учасників — представники молодіжних центрів та просторів, молодіжні працівники, члени молодіжних рад та інститутів громадянського суспільства, які здійснюють діяльність у сфері розвитку молодіжної політики, проактивна молодь регіону. Також до заходу долучився перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко.

Переяславську громаду представляють: головний спеціаліст  відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я Лариса Малина, молодіжні активісти Катерина Легенька і Вікторія Грицай.

Під час форуму відбулася панельна дискусія «Молодь – рушій відбудови». Представники молодіжних організацій мали змогу обговорити найактуальніші теми. Зокрема розглянули питання участі молоді у прийнятті рішень на регіональному рівні, підтримки молоді, діяльності організацій в умовах воєнного стану та інтеграції молодих людей з числа ВПО.

«Сучасна молодь — це про постійний розвиток. Наразі на Київщині вже діє 37 молодіжних центрів і їхня кількість зростає. Напрацьовуючи в малих громадах нові можливості, вони дають мотивацію залишатися у своїх селах, селищах, містах, не виїжджати до інших країн і бути ефективними тут і зараз. Навіть в умовах війни галузь молодіжної політики є дієвою», — зазначив Микола Бойко під час панельної дискусії.

Також на локації діяла ярмарка можливостей для молоді, де свою роботу презентували заклади молодіжної інфраструктури та молодіжних рад. Учасники заходу проводили відкриті діалоги, обмінювалися досвідом та здобували нові знайомства.

Крім того, на учасників форуму чекали різноманітні нагороди та призи від партнерів. Зокрема, в рамках виконання обласної Програми підтримки та розвитку молоді «Молодь Київщини» 4 представникам молодіжних центрів вручили грошові сертифікати на підтримку розвитку ініціатив молоді та закладів молодіжної інфраструктури.

Також у межах реалізації обласної програми «Київщина спортивна» передали молодіжним центрам Київщини 32 комплекти спортивного інвентарю.

        

Додати коментар