Музей пам’яті Поліського району Київської області НІЕЗ “Переяслав” відвідав соціальний антрополог Маттео Бенуссі

9 серпня 2024 року до Музею пам’яті Поліського району Київської області Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” завітали голова Київського обласного товариства “Поліське земляцтво” Броніслав Андрієвський та члени правління товариства Василь Безверхий, Петро Гаращенко, Анатолій Постолюк, а також дослідник Маттео (Тео) Бенуссі.
Маттео Бенуссі – соціальний антрополог, спеціалізується на релігії, політиці в постсоціалістичній Євразії та Східній Європі. Народився в м. Тревізо, Італія. Після закінчення художньо-гуманітарної гімназії у Венеції, навчався в університеті Ка’Фоскарі на факультеті антропології, етнології та етнолінгвістики. Докторський ступінь отримав у Кембриджському університеті. Є стипендіатом глобальної стипендії імені Марії Склодовської-Кюрі, організованої університетами Каліфорнії, Берклі та Ка’Фоскарі, Венеція.
Він є одним з провідних італійських експертів з питань Чорнобильськлї катастрофи.
Тривалий час Тео перебував в Україні, зокрема у Поліському районі, де вивчав особливості життя поліщуків після Чорнобильської катастрофи. Результатом його дослідження стала робота “Ми залишились, щоб жити. Етнографія побуту постчорнобильського Полісся” виконана на основі досліджень, що проводились в Поліському та Іванківському районах.

Додати коментар