Четвер, 15 Серпня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Творчий вечір Владислава Брика у Переяславі на потреби ЗСУ зібрав понад 6 тисяч гривень

Творчий вечір Владислава Брика у Переяславі на потреби ЗСУ зібрав понад 6 тисяч гривеньТворчий вечір відомого на Переяславщині педагога, музиканта Владислава Брика під назвою «З музикою в серці» відбувся у суботу, 2 серпня, в переяславському парку Тараса Шевченка. Це перший такий масштабний бенефіс музичного керівника, який наразі працює з п’ятьма аматорськими колективами, розповідає Переяслав.City.

Людей прийшло на концерт доволі багато, цьому посприяла і погода, тож гріх було не скористатися такою прекрасною нагодою відпочити та гарно провести вечір. А ще – подбати про тих, завдяки кому переяславці можуть все це мати – наших захисникам.

– Нині Україна переживає непрості часи, й ми маємо підтримати збройні сили України та задонатити на їхні потреби, – сказала ведуча вечора Людмила Сидоренко. – Цим самим ми виявимо підтримку для тих хлопців та дівчат, які забезпечують для нас можливість бути присутніми на такому заході, які захищають нас від страшної російської агресії. Величезна вдячність, шана й повага усім їм!

А розпочався творчий вечір із хвилини мовчання в пам’ять про всіх тих, хто загинув у боротьбі за незалежність України.

«Нескорені» та ведуча вечора Людмила Сидоренко«Нескорені» та ведуча вечора Людмила Сидоренко

Концерт піснею «Україно, край наш рідний» відкрив зведений хор колективів, музичним керівником яких і є Владислав Брик. А саме:

  • аматорський ансамбль української пісні «Берегиня» комунального господарства ВУЖКГ, вокально-інструментальний квартет «Незламні» Стовп’язького будинку культури Дівичківської громади;
  • народний аматорський ансамбль української пісні «Дем’янчанка» агрофірми «Альта» із села Дем’янці, Переяславська громада;
  • самодіяльний аматорський ансамбль «Калиновий цвіт» Гайшинського будинку культури Переяславської громади;
  • самодіяльний аматорський колектив «Злагода» Горбанівського будинку культури Ташанської громади.

Того вечора у виконанні цих колективів звучали пісні: «Материнський біль», «А над ставом вербонька», «Вийшла заміж молодою» «А ти все, Марусе, чекай», «Балада про мальви», «Мамина коса», «Засинає чорний ліс», «Слава нашим ЗСУ» та багато інших музичних творів.

Загалом концерт тривав близько трьох годин. Кожне виконання пісні глядачі палко підтримували оплесками та вигуками «Браво!» Впродовж концертної програми ведуча Людмила Сидоренко детально розповідала про кожен колектив.

І звичайно ж лунали слова вдячності музичному керівнику Владиславу Брику. Так меценатка колективу “Дем’янчанка” Тетяна Григоренко у вітальному слові зазначила:

– Як приємно, що цей наш молодий, енергійний, талановитий музикант зібрав сьогодні таку велику аудиторію глядачів! Я дивлюся, що сьогодні прийшли люди різного віку, і це означає те, що всі поважають творчість Владислава Брика.

Владислав Брик розповів про свої здобутки та подальші творчі планиВладислав Брик розповів про свої здобутки та подальші творчі плани

Я від імені свого чоловіка Василя Миколайовича й себе особисто вітаю, Владиславе, з таким успіхом і тим, що зумів організувати цей благодійний захід. А оскільки ти є музичним керівником п’яти колективів у трьох територіальних громадах, то можна сказати, що об’єднав ці громади ще й любов’ю до української пісні.

Висловлюю тобі щирі слова вдячності за творчу працю, та хочу побажати, щоб у тебе в житті все йшло як по нотах, так, як ти сьогодні грав. А тональність твоєї душі була на висоті завжди, і нехай твоя музика завжди приносить людям радість!

Музичного керівника вітає Тетяна ГригоренкоМузичного керівника вітає Тетяна Григоренко

Співає «Дем’янчанка»Співає «Дем’янчанка»
 Під час концерту до скриньки навіть шикувалась чергаПід час концерту до скриньки навіть шикувалась черга
  Виступає ансамбль «Калиновий цвіт»Виступає ансамбль «Калиновий цвіт»
 

На імпровізованій сцені «Нескорені»На імпровізованій сцені «Нескорені»

 

Додати коментар