Юні переяславці стали учасниками патріотичного туристсько-краєзнавчого табору “Мандрівник-2024”

24 липня вихованці Переяславської станції юних туристів вирушили потягом до мальовничого карпатського селища Ворохта. Тут, на березі річки Прут, педагоги СЮТур облаштували роботу патріотичного туристсько-краєзнавчого табору “Мандрівник-2024”. Під час таборування гуртківці зробили сходження на одну з гір Українських Карпат – г. Хомʼяк (хребет Малий Горган, висота 1542 м), мандрували «Стежками Довбуша», милувались водоспадом «Пробій» в Яремче, ознайомилися з побутом та національними традиціями Прикарпаття, відвідали Ворохтянський Храм Пресвятої Діви Марії (1905 р.), насолоджувалися найсмачнішою з “Джерела” Прикарпатського національного парку. А ще вчилися облаштовувати туристський побут, готувати їжу на вогні; проходили вишкіл з військової підготовки, тактичної медицини, відпрацьовували дії малих підрозділів у бойових ситуаціях (щира подяка Андрію Федоруку, члену молодіжної військової організації М32, студенту УГСП).
Задоволені сприятливою  погодою, з арсеналом нових вражень та знань, 1 серпня повернулися додому.
“Даний захід відбувся завдяки підтримці ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура та викладачів кафедри спортивних дисциплін і туризму (дякуємо за допомогу зі спорядженням та інформаційну підтримку).
Щиро вдячні директору приватного підприємства Авто Пас Лайн Олександру Пасічнику (за багаторічну підтримку автотранспортом, приємні ціни і своєчасність) та батькам наших вихованців, які дали дозвіл та профінансували даний захід.
Разом ми – СИЛА! Завдяки вам діти змогли оздоровитися, як фізично, так і психологічно, отримати практичні знання та навички з військової підготовки й туристсько-краєзнавчої роботи. Сподіваємося, це краще налаштує їх на освітній процес, який незабаром розпочнеться” – на власній сторінці написала керівник гуртків-методист Станції юних туристів Оксана Палатна.

Додати коментар