Кадровий потенціал для відновлення: В Бориспільському професійному коледжі почалося навчання для дорослих

В Бориспільському професійному коледжі розпочалося навчання дорослих за актуальною сьогодні професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Навчання проходить в рамках проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні», який реалізується в межах Програми розвитку ООН та за фінансової підтримки Уряду Японії.

Проєкт спрямований на розвиток професійної освіти в Україні та оснащення закладів освіти сучасним обладнанням, інструментами й устаткуванням.

Однією із складових проєкту є формування професійних навичок у дорослого населення шляхом навчання за короткотривалими програмами та вивчення окремих професійних модулів.

Важливо, що тут зможуть отримувати освітні послуги – навчання та перекваліфікація: ветерани війни, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю.

«Сьогодні заклади професійної (професійно-технічної) освіти Київщини зосереджені на формуванні висококваліфікованого кадрового потенціалу, необхідного для відновлення економіки та відбудови цивільної, виробничої й енергетичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок бойових дій на території області. Тому активно долучаються до цього проєкту. Так, у 2024 році його учасниками стали п’ять закладів професійно-технічної освіти», – повідомила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

    

Додати коментар