Пункти незламності мають працювати у кожному населеному пункті, де світла немає понад 8 годин поспіль

Пункти незламності мають працювати у всіх населених пунктах, де відключення світла триває понад 8 годин поспіль. Таке рішення було прийнято під час оперативної робочої наради у Київській обласній державній адміністрації, яка відбулась під головуванням першого заступника голови КОДА Миколи Бойка. 

Серед учасників наради також були заступники голови КОДА Сергій Білецький, Андрій Братусь, Дмитро Кучеря та представники профільних департаментів. До наради в режимі онлайн також долучилися представники Держенергонагляду, ДСНС, територіальних громад і голови районів Київської області. 

Під час наради присутні затвердили порядок оперативного розгортання пунктів незламності в населених пунктах, де відключення світла триватимуть понад 8 годин поспіль. Там, де стаціонарний пункт незламності не передбачений — працівники ДСНС будуть розгортати намети.  

«У зв’язку зі складною ситуацією з енергозабезпеченням у країні, на Київщині застосовуються стабілізаційні графіки відключення. Але навіть у таких обставинах люди не мають залишатися наодинці, якщо вони потребують допомоги. Тому пункти незламності мають бути не просто відчиненими, а мати необхідний запас води, генератор, світло, мати доступ до інтернету. За потреби мешканці можуть підзарядити свої гаджети, скористатися інтернетом тощо. Це зона відповідальності кожної територіальної громади», — зазначив Микола Бойко.

Під час наради також обговорили необхідність актуалізації даних щодо роботи пунктів незламності. Зокрема, наразі перевіряється інформація, яку надали тергромади. Всі адреси пунктів незламності та графік роботи кожен мешканець може знайти в додатку Дія та в чат-боті «Київщина безпечна» за посиланням https://t.me/kyivregion_bot .

Нагадуємо, що відповідно до результатів засідання штабу Ради оборони, на Київщині всі пункти незламності мають бути переведені у робочий режим. 

   

Додати коментар