Україна – це Європа: офіційно розпочався переговорний процес про членство в ЄС

25 червня 2024 року наша держава стала на омріяний шлях – офіційно розпочато переговори про членство в Європейському Союзі. Цей день – знаменна віха в історії нашої країни. І він став можливим завдяки незламності, стійкості українського народу, його героїзму та єднанню. Про це написав на своїй сторінці у Facebook начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

«Вдячний Президенту та його команді за масштабну та послідовну роботу для цієї стратегічної мети. Саме завдяки дипломатичним зусиллям та невпинним реформам, у червні 2022 ми здобули статус кандидата, а в грудні 2023 року отримали політичне рішення про початок переговорів. Попри всі виклики, Україна виконує всі необхідні умови, імплементує законодавчі новації та змінюється», – наголосив начальник КОВА. 

Перша міжурядова конференція Україна-ЄС дає старт масштабним перемовинам про членство України в родині рівних європейських країн. Цей крок відкриває нові можливості для розвитку нашої держави, а також зміцнення миру та безпеки в Європі.

«Сьогодні європейські цінності ми змушені відстоювати на полі бою. За право бути повноправним членом ЄС наші захисники та захисниці віддають життя. Бо для нас немає альтернатив демократії та верховенству права. Наша спільна непохитна віра в європейське майбутнє України надихає, об’єднує та дає сили продовжувати стояти на захисті свободи», – додав Руслан Кравченко. 
 

Додати коментар