Неділя, 30 Червня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Мати й син з Переяслава здобули Гран-прі на міжнародному конкурсі у Хорватії

Мати й син з Переяслава здобули Гран-прі на міжнародному конкурсі у ХорватіїПереяславці Вікторія Шевель, 48 років, та її 10-річний син Іван були учасниками першого міжнародного конкурсу української поезії і прози “Франкові зорі”. Він проходив у хорватському місті Ловрані 20 червня. Там земляки стали справжніми зірками літературної творчості і отримали гран-прі конкурсу, повідомляє Переяслав.City.

Про свою участь у престижному конкурсі, який, до того ж, проходив на узбережжі Адріатичного моря, на особистій сторінці у фейсбуці написала пані Вікторія: “Іван презентував добірочку віршів “Життя в Україні”, я – нову добірку текстів та доповнену і нещодавно надруковану книгу поезій “Музеями душі стають”, створену в співпраці із директором Олексієм Лукашевичем та науковцем НІЕЗ “Переяслав” Ігорем Гайдаєнком”.

Вікторія Шевель працює сімейною лікаркою Переяславського центру первинної медико-санітарної допомоги. Літературна ж творчість у її житті теж уже давно: вона авторка семи поетичних збірок, членкиня Асоціації поетів-ронделістів України. Її твори перекладалися білоруською та польською мовами.

“Як це — отримувати найвищі оцінки, безцінні нагороди та визнання поезій, коли ти не філолог, а сімейний лікар? Коли твоєму синові щойно виповнилося 10 років? Надто щемко, хвилююче і дуже приємно!” – зізналася авторка..

Вона висловила щиру вдячність усім, хто підтримував і вірив у їхній з Іванком творчий тандем. Водночас висловилася і про болюче: “І дарма, що більше половини мого міста Переяслава не помічає мене, як творчу особистість, я не буду спинятися, бо занадто високий щабель вже поставлено, бо душа розмовляє за будь-якої погоди очей”.

 
 

Додати коментар