В Міністерстві освіти і науки України відбувсь всеукраїнський семінар-нарада директорів районних і міських центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів

2 березня в Міністерстві освіти і науки України відбувсь всеукраїнський семінар-нарада директорів районних і міських центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів. Самсонова Лариса Станіславівна, генеральний директор Директорату інклюзивної та позашкільної освіти та Середницька Алла Дмитрівна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України обговорила з учасниками наради проект редакції закону України «Про позашкільну освіту» та запропоновані зміни до цього закону. Питання інституційного аудиту закладів позашкільної освіти висвітлила Петрунчак Катерина Вікторівна, начальник відділу дошкільних та позашкільних навчальних закладів управління контролю у сферах дошкільної, середньої, професійно-технічної і позашкільної освіти Державної інспекції навчальних закладів України.

У своїй промові про «Особливості функціонування і розвитку закладів позашкільної освіти в умовах децентралізації» Верещук Ірина Андріївна, доцент кафедри політології та державного управління Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, керівник Центру Балтійсько-Чорноморських досліджень, кандидат наук з державного управління окреслила можливі шляхи діяльності закладів позашкільної освіти в об’єднаних територіальних громада.

Директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Неділько Сергій Вікторовитч у своєму виступі проаналізував стан розвитку дитячо-юнацького туризму і краєзнавчої роботи та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління в Україні, окреслив шляхи і перспективи розвитку. Досвідом ж роботи організації туристсько-краєзнавчої роботи та національно-патріотичного виховання учнівської молоді в нашому місті з учасниками семінару-наради поділився директор Переяслав-Хмельницької міської Станції юних туристів Близнюк Анатолій Іванович.

Додати коментар