Заходи в межах Програми «Допомога допомагаючим»

Сьогодні як ніколи населення України потребує допомоги з підтримки психологічного, психічного здоров’я, юридичної, соціальної допомоги та послуг, якісного медичного супроводу та іншої допомоги, адже щодня ми потерпаємо від подій війни, спричиненої росією.  

Особливість ситуації України – відновлення в часи руйнувань. У нас немає часу чекати допоки припиняться бойові дії, а вже потім відбудовувати Україну. Це відбувається вже зараз у всіх сферах нашого життя. Ба більше, напрацьовуються інноваційні методи й унікальний досвід допомоги. Зі свого боку, це забезпечує нам щоденний невпинний рух до перемоги України і післявоєнного розвитку.

Сьогодні громадські організації, ініціативи, органи центральної та місцевої влади, самоврядування об’єднуються для подолання наслідків війни у співпраці. Це надзвичайно важливо для ефективної допомоги.

Хочемо розповісти про проєкт «Допомога допомагаючим», що розроблено та впроваджено ГО «Вектор прав людини» за підтримки та фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість». Протягом 2023 – 2024 років проведені освітні заходи, супервізійні та підтримуючі заходи, опитування, конференції для спеціалістів(-ок) допомагаючи професій, у яких взяли участь представниці державного і недержавного секторів. Спеціалісти(-ки) з різних областей поділились своїм досвідом одне з одним та з експертною командою проєкту з України, США та Ізраїлю.

Системні підвищення кваліфікації і психологічна підтримка спеціалістів(-ок) допомагаючих професій – це можливість забезпечити якісну допомогу населенню, яке це потребує, здійснювати просвітницькі заходи серед людей та тим самим здійснювати важливий внесок у спільне стратегічне завдання – профілактику та/або подолання соціальної та колективної травми.  Тому дуже важливо, що і спеціалісти(-ки) нашого регіону долучились до заходів проєкту «Допомога допомагаючим».

Ділимось з вами та запрошуємо поширювати матеріали, які будуть корисними психологам(-гиням), психотерапевтам(-кам), представникам(-цям) медичної спільноти, соціальним працівникам(-цям), адвокатам(-кам), юристам(-кам), медіаторам(-кам), представникам(-цям) представникам українських та закордонних громадських організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, донорських організацій, дослідникам(-цям) та всім зацікавленим.

  • Публікація «Допомога допомагаючим»: психоедукаційна, навчальна, психологічна та підтримувальна допомога в умовах повномасштабної війни росії проти України» – https://hrvector.org/publikacziyi/24-05-06-publication-of-the-program
  • Звіт «Огляд потреб та викликів спеціалістів(-ок) допомагаючих професій, які надають допомогу потерпілим від війни» – https://hrvector.org/zviti/24-05-31-zvit
  • Інформація про проєкт «Допомога допомагаючим» – https://hrvector.org/podiyi/24-05-31-2023-2024
  • Інформація про конференцію «Допомога допомагаючим: виклики у роботі та підтримці власного робочого стану спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу» – https://hrvector.org/podiyi/24-04-05-03.04.24

 

Додати коментар