Офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу розпочав роботу на Київщині

В Обухові відкрито перший на Київщині регіональний офіс “Зроблено в Україні” для підтримки мікро- та малого бізнесу. 

Сучасний офіс працюватиме на базі Обухівської філії Київського обласного центру зайнятості за адресою: Київська область, м.Обухів вул.Володимира Чаплінського, 3-б. Його мета – консультувати підприємців з питань розвитку власної справи, інформувати представників мікро- та малого бізнесу про можливості підтримки від держави.

«Сьогодні є низка програм з підтримки бізнесу, зокрема «Доступні кредити 5-7-9», гранти на переробку з можливістю отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток виробництва, мікрогранти “Власна справа” та гранти для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин і чоловіків. Відтепер підприємці Київщини зможуть отримати очно консультації щодо умов участі в урядових програмах в рамках політики «Зроблено в Україні», – зазначила заступниця директора Державного центру зайнятості Валентина Рибалко.

Фахівці офісу надаватимуть практичну допомогу в написанні бізнес-планів, оформленні документів для участі в грантових програмах, а також консультуватимуть щодо програм служби зайнятості – професійного навчання, отримання ваучера на навчання, компенсацій за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

 «Ми знаємо про потребу підприємців на такі майданчики, адже це можливість швидко і в зручному форматі не лише отримати інформацію, а безпосередньо подати заявку чи вирішити проблемні питання. Ми також будемо пропонувати тут свої регіональні програми, щоб в одному місці зосередити весь спектр можливостей для підприємців. Адже коли ми співпрацюємо зі службою зайнятості, то маємо більш потужний результат», – розповіла директорка департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

«Радію, що завдяки підтримці держави розвиваються економіка регіону, відновлюється Київщина. Місцеві підприємці отримають нові можливості для розвитку завдяки відкриттю регіонального офісу «Зроблено в Україні». Особлива наша увага – допомога в створенні ветеранського підприємництва. Ми реалізуємо низку важливих проєктів, направлених на підтримку військових. Всі вони спрямовані на успішне повернення наших захисників та захисниць до цивільного життя», – підкреслив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук 

Довідково: офіси «Зроблено в Україні» для бізнесу  частина національної платформи «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. Політика реалізується Міністерством економіки України на базі центрів зайнятості. Мета платформи розвиток вітчизняного виробництва та підтримка українського бізнесу для посилення економічної самодостатності України. Щодо програм підтримки для середнього бізнесу, фахівці центрів «Зроблено в Україні», зможуть перенаправити підприємців до профільних установ.

 

Додати коментар