У застосунку Резерв+ з’явились QR-код та нова функція

Відтепер електронний військово-обліковий документ в застосунку Резерв+ для військовозобов’язаних на законодавчому рівні прирівнюється до паперового.

Резерв+

Фото: freepik.com

В застосунку Резерв+ від сьогодні, 18 червня, запрацював QR-код. Уповноважені органи зможуть перевіряти його чинність, відсканувавши, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Таким чином, електронний військово-обліковий документ набув такої ж юридичної сили, як і паперовий, зазначають у відомстві.

Також у Резерв+ з’явилась нова функція «Виправити дані онлайн». Її можна використати у двох випадках:

  • «Я військовослужбовець, але досі на обліку» — для військових, чий актуальний статус не відображався у реєстрі Оберіг.
  • «Дані не знайдено» — для усіх військовозобов’язаних, хто отримав відповідне сповіщення в застосунку.

В межах нової функції українці заповнюють заявку, яка надійде до реєстру Оберіг для виправлення даних. Після цього спеціалісти дистанційно актуалізують інформацію.

Нагадаємо, з 18 травня Міноборони запустило застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних. В новому застосунку чоловіки призовного віку можуть в кілька кліків оновити свої дані. З часом спектр функцій планують розширити.

Згідно з законодавством, всі військовозобов’язані віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно), повинні оновити облікові дані. Зокрема, мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності).

 

Додати коментар