Україна і США підписали історичну безпекову угоду про 10 років стабільної підтримки і посилення нашої держави

Україна і США уклали двосторонню безпекову угоду, яка виводить відносини між державами на рівень союзництва. Президенти Володимир Зеленський і Джо Байден підписали найсильніший документ з усіх, які були між країнами за часів незалежності України.

«Цей результативний день увійде в історію. І це беззаперечне досягнення Президента і його команди. Вперше маємо таку потужну угоду між Україною та США. Сполучені Штати взяли на себе серйозні зобов’язання – 10 років стабільної підтримки, вкладу в нашу оборону, в нашу силу: зброя і захист для нас, відповідальність і санкції – для агресора. А головне – допомога для перемоги над ворогом!», – наголосив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.  

В документі зафіксовано, що США разом із партнерами допомагатимуть в постачанні Україні систем «Патріот» і ескадрилей винищувачів таких як F-16.  

Угода, зокрема, передбачає і співпрацю для розвитку оборонного виробництва. Ці домовленості дозволять створити нові робочі місця і для українців, і для американців в технологічному оборонно-промисловому комплексі.

      Угода передбачає підтримку США вступу України в НАТО в майбутньому і фактично є кроком України на шляху до НАТО.

В документі визначена також відповідальність росії за війну, використання російських активів на користь України, санкції проти держави-агресора.

Додати коментар