У Переяславі відбулася зустріч для підтримки ВПО: говорили про виховання та захист прав дітей

29 травня 2024 року на базі Молодіжного центру «Зустріч» у Переяславі, за співініціативи Центру соціальних служб Переяславської міської ради у межах співпраці з ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив» та Центром психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс», у рамках роботи групи взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб «Жити тут і зараз», відбулася зустріч – правовий інформ «Права дітей: знати, розуміти, захищати», передає Proslav повідомлення сайту університету.

У Переяславі відбулася зустріч для підтримки ВПО: говорили про виховання та захист прав дітей
У Переяславі відбулася зустріч для підтримки ВПО: говорили про виховання та захист прав дітей

Повідомляється, що у ході зустрічі старший викладач кафедри психології, членкиня ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив», Української спілки психотерапевтів Людмила Хаметова, спільно з учасницями зібрання, обговорила тему самооцінки та задоволення базових потреб особистості, пропрацювала шляхи виходу з конфліктних ситуацій, налагодження ефективної взаємодії дітей в навчальному середовищі та поза межами освітніх закладів. 

За допомогою психотерапевтичних технік Хаметова допомогла учасникам проаналізувати індивідуальний психологічний стан та усвідомити власні емоції. У теплій дружній атмосфері учасниці ділились своїм досвідом, шукали відповіді на свої питання та виконували артпрактики.

Також активною учасницею зустрічі була інспекторка СЮП відділу провенції  Бориспільського РУП ГУ Національної поліції в Київській області Лариса Занєвська. Вона ознайомила учасників зустрічі із законодавством щодо виховання та захисту прав дітей. Принагідно, детально обговорила теми насильства, булінгу в дитячому середовищі, формування моделей безпечної суспільної поведінки, дбайливого ставлення до власного здоров’я.

Надалі «Резильєнс», який з минулого року діє на базі університету, планує реалізувати свою роботу у межах напрацьованої річної програми підтримки осіб постраждалих від наслідків війни. Серед найближчих заходів – спільні івенти з Переяславським управлінням Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості.

Додати коментар