Майже 30% виборців Гайшинського округу підтримали кандидатуру Олексія Винограднього на посаду старости: що про нього відомо

З 27 травня у Гайшинському старостинському окрузі розпочалися обговорення кандидатури Винограднього Олексія Миколайовича на посаду старости. А вже 9 червня у Гайшинській гімназії відбулися громадські слухання, інформує Proslav.

Майже 30% виборців Гайшинського округу підтримали кандидатуру Олексія Винограднього на посаду старости: що про нього відомо
Майже 30% виборців Гайшинського округу підтримали кандидатуру Олексія Винограднього на посаду старости: що про нього відомо

У Гайшинському окрузі відбулися громадські слухання щодо підтримки кандидата на посаду старости

У неділю, 9 червня, о 16:00 жителі Гайшинського старостинського округу зібралися у місцевій гімназії, щоб взяти участь у громадських слуханнях. Усього зареєструвалися 74 особи. Також на заході були присутні представники місцевої влади, зокрема, голова Переяславської громади Вячеслав Саулко та секретарка міськради Лідія Оверчук. Завітав і екс-староста Олександр Якуба, який є мешканцем Гайшина.

Лідія Миколаївна розповіла, що згідно з законодавством України, процедура обговорення кандидата на посаду старости проводиться у два етапи:

  • Перший: збір підписів;
  • Другий: громадські слухання.

«Для обрання старости треба, щоб кандидатуру підтримало 20% від кількості виборців в окрузі», – нагадала пані Оверчук.

Секретарка міської ради зазначила, що у Гайшинському старостинському окрузі станом на 8 червня згідно з обліком виборців, які мають право голосу, проживають 856 осіб, зокрема:

  • У селі Гайшин: 618 осіб;
  • У селі Чирське: 121 особа;
  • У селі Гребля: 117 осіб.

Відтак, для отримання необхідних 20%, 171 особа мала поставити підпис за кандидатуру.

«У старостинському окрузі зібрали підписні листи у кількості 245 голосів. Тобто кандидатуру підтримало понад 20% виборців, жителів вашого старостинського округу. Тож сьогодні проводиться другий етап – громадські слухання», – звернулася до присутніх Лідія Миколаївна й перейшла до затвердження регламенту й порядку денного заходу.

Порядок слухань складався з чотирьох частин: виступ міського голови, виступ кандидата на посаду старости, питання до кандидатури й підведення підсумків.

Виступ голови громади Вячеслава Саулка

Вячеслав Володимирович підкреслив, що Олексій Виноградній – місцевий житель, тому його добре знають.

«Я впевнений, що він буде достойним вас та захищатиме ваші інтереси… Побажання Олексію Миколайовичу – віддати себе повністю служінню людям, щоб виконати усі зобов’язання, які покладаються на старосту округу», – сказав міський голова.

Звернення кандидата Олексія Винограднього

Далі слово мав власне кандидат на посаду старости – пан Виноградній. Він виступив коротко та лаконічно.

«Шановні друзі. Бо тільки друзям я можу сказати, що не буду нічого обіцяти. Але для перемоги зробимо все! Усі господарські питання в окрузі – це найлегше, що можна зробити. А для організації громадян, для забезпечення Збройних Сил України ми будемо працювати плідно і прозоро… Більше я вам нічого не обіцяю… Я буду завжди показувати, що зроблено, а що ні. Все будете бачити», – сказав Олексій Миколайович.

Питання до кандидата

У блоці запитань до кандидата присутні не проявили особливої активності. Тільки один мешканець села Гайшин Володимир Васильович Якуба поцікавився долею вивезення органічного сміття й адресував своє запитання і до голови громади, і до кандидата на посаду старости.

Вячеслав Саулко відповів, що розуміє проблематику цього питання й зазначив, що разом з майбутнім старостою знайдуть вирішення, яке задовольнить мешканців.

Коли затвердять кандидата на посаду

Секретарка міської ради Лідія Оверчук розповіла, що 29% від загального числа виборців Гайшинського округу підтримали кандидатуру Олексія Винограднього на посаду старости.

«Кандидатура Винограднього Олексія Миколайовича на посаду старости Гайшинського старостинського округу вважається погодженою жителями цього округу. Отже, кандидатуру міський голова буде подавати на затвердження депутатами на черговій сесії міської ради. Засідання відбудеться 20 червня. Після цього у вас буде призначено нового старосту, з чим я вас і вітаю», – резюмувала Лідія Миколаївна.

Фото: у Гайшинській гімназії відбулися громадські слухання щодо підтримки кандидатури Олексія Винограднього на посаду старости / Proslav

Що відомо про Олексія Винограднього

Олексій Миколайович народився 13 березня 1968 року в селі Гайшин, де й проживає по сьогодні.

У 1985 році після закінчення місцевої школи вступив до Київського середнього професійно-технічного училища №19. Там навчався за спеціальністю наладчик обладнання  промисловості будівельних матеріалів. Закінчив навчання у 1986 році та отримав кваліфікацію наладчик обладнання четвертого розряду.

Олексій Виноградній
Фото: у Гайшинській гімназії відбулися громадські слухання щодо підтримки кандидатури Олексія Винограднього на посаду старости / Proslav

З 1986 по 1988 рік проходив військову службу у місті Магдебург (НДР). У 1991 році отримав кваліфікацію агронома за спеціальністю «Агрономія» у  Маслівському технікумі ім. П.Х. Гаркавого.

Після здобуття чергової освіти працював у радгоспі села Гайшин, де пропрацював до 2003 року. Потім перебрався на 10 років до Києва, але у 2023 році повернувся до Гайшина й влаштувався на роботу до місцевої гімназії.

Має дружину Наталію та двох дітей – сина Вадима та доньку Юлію.

Додати коментар