Руслан Кравченко: Київщина цьогоріч виділила понад 165 млн грн на соціальну підтримку захисників, ветеранів та родин загиблих

Київщина цьогоріч виділила понад 165 млн грн на соціальну підтримку захисників, ветеранів та родин загиблих. Фінансування обласної програми збільшено майже вдвічі, порівняно з минулим роком, бо підтримка захисників – пріоритет. Про це під час брифінгу розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

З обласного бюджету на одну особу будуть здійснюватися такі виплати:

45,4 тис. грн – щорічна одноразова допомога сім’ям загиблих захисників та родинам Героїв Небесної Сотні

60,6 тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність І групи

45,4  тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність ІІ групи

30,2 тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність ІІІ групи

Виплачуватиметься також на одну особу щомісячна адресна допомога:

6 тис. грн – дітям, один з батьків яких загинув, захищаючи Батьківщину та дітям Героїв Небесної Сотні

9 тис. грн – дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, один з батьків яких загинув, захищаючи країну

«Київщина також відшкодовуватиме захисникам та членам сімей загиблих витрати на придбання ліків, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів, а також тижневе перебування захисників у реабілітаційних закладах та санаторіях. На це виділили 10,5 млн. грн. Ще 11 млн грн  з обласного бюджету виділили на оплату стоматологічних послуг та зубопротезування діючих військовослужбовців та ветеранів», – розповів Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА наголосив, що ті, хто щодня ризикують своїм життям, захищаючи країну, мають отримувати максимальну підтримку.

«Попри обмежені можливості, знаходимо додаткові ресурси для збільшення фінансової допомоги від області нашим захисникам, ветеранам та родинам загиблих. Військові та члени родин загиблих захисників не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. Допомога буде постійною та комплексною», – додав начальник КОВА.

Додати коментар