На Київщині триває підготовка до опалювального сезону 2024-2025 року

На Київщині триває підготовка до опалювального сезону 2024-2025 року. Активно готують житлові будинки, об’єкти соціальної, освітньої та медичної сфери, комунального господарства. Про те, на якому етапі підготовка вже зараз, поспілкувалися під час другого засідання оперативного штабу, який відбувся під головуванням першого заступника голови КОДА Миколи Бойка. 

Серед учасників також були представники Київської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», АТ «Київоблгаз», Держенергонагляду, ГУ ДСНС України в Київській області, Державної служби з питань праці, ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі», профільних департаментів КОВА та територіальних громад.

Під час засідання оперативного штабу розглянули нагальні питання щодо актуалізації даних про утворення місцевих штабів та дані щодо всіх об’єктів, які мають пройти підготовку до опалювального сезону. Окремо зобов’язали протокольним доручення включити представників Управління Держенергонагляду у Київській області та Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці до місцевих штабів з підготовки до опалювального сезону.

Додатково розглянули питання заборгованості за спожитий газ. Підприємства, які мають борги, що не компенсуються різницею в тарифах, мають сплатити заборгованість у найкоротші терміни. Під час штабу вирішили провести окрему нараду з цього питання, щоб визначити подальші кроки з вирішення вказаної проблематики по кожному підприємству окремо.

Крім того, представники АТ «Київоблгаз» наголосили про необхідність повірки лічильників. Наразі 31% лічильників на бюджетних підприємствах вже знято на повірку. 

«На об’єктах критичної інфраструктури проведемо навчання та перевірку готовності з підключення цих об’єктів до джерел альтернативного живлення. Наразі вже складено графіки перевірок перших 24 найбільших об’єктів регіональними комісіями. Обстеження буде проведено протягом 11 днів. Робимо все необхідне, щоб наступний опалювальний сезон, попри всі можливі ризики у зв’язку з агресією рф, пройшов стало» — зазначив Микола Бойко. 

Він додав, що КОДА спільно з профільними департаментами, представниками територіальних громад продовжують вивчати питання встановлення когенераційних установок там, де це необхідно.

    

Додати коментар