На кілька днів наша громада стане домом для учасників програми «ВідНОВА:UA»

Із 5 по 9 червня 2024 року Переяслав стане домом для учасників програми «ВідНОВА:UA» цього літа. Протягом 5 днів, молоді люди з різних регіонів України зберуться, щоб зробити свій внесок у відбудову нашої країни та познайомитися з унікальною культурою Переяславської громади – про проект сьогодні, 30 травня, представникам органів місцевого самоврядування під час робочої зустрічі розповів громадський активіст, депутат міської ради Андрій Іващенко.

 Програма «ВідНОВА:UA» – це унікальна можливість для молоді віком від 18 до 35 років:

  • Зробити свій внесок у відбудову України:Допомогти у відновленні інфраструктури, благоустрої громад, організації заходів тощо.
  • Познайомитися з Переяславською громадою:Відвідати історичні місця, дізнатися про місцеві традиції та ремесла, поспілкуватися з жителями.
  • Знайти нових друзів та однодумців:Спілкуватися з молодими людьми з різних регіонів України.
  • Отримати нові знання та навички:Взяти участь у тренінгах, майстер-класах та інших освітніх заходах.
  • Розвинути лідерські якості:Навчитися працювати в команді, брати на себе відповідальність, приймати рішення.

Андрій Володимирович розповів і про мета та завдання програми:​​Ініціатори переслідують мету сприяння залученню молоді до відновлення України та нормалізації життя у громадах, що постраждали від війни, спричиненої повномасштабним вторгненням рф, шляхом молодіжних обмінів за участю представників різних регіонів України; створити для молоді як соціальної групи, можливості долучитися до процесу відбудови країни”.

Серед завдань програми:

  • створити можливості для молоді, як соціальній групі, долучитись до процесу відбудови країни;
  • сприяти поширенню волонтерства серед молоді для формування цінностей співпраці та допомоги під час війни в Україні та у післявоєнний період;
  • дати можливість учасникам-цям здобути базові навички будівничих робіт;
  • сформувати соціальні, громадянські та міжкультурні компетентності;
  • сприяти формуванню активної життєвої позиції молоді та відповідальності за суспільно-політичні процеси, що відбуваються в країні.

Для молоді – це неймовірні знайомства з молоддю зі всієї України; 5 насичених днів з корисними та цікавими активностями, тренінгами; долучення до відновлювальних робіт з метою створення нових молодіжних просторів.

Для громади – нові місця креативу, позитиву та ініціативи.

Програма залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA» впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Волині» у межах проєктів UNDP в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

Дізнайтеся більше:

Додати коментар