«Жити тут і зараз» у Переяславі працює група взаємопідтримки для ВПО

22 травня відбулася зустріч групи взаємопідтримки внутрішньо переміщених осіб «Жити тут і зараз» у приміщенні центру соціальних служб Переяславської міської ради. У проведенні заходу взяла участь  психологиня  Благодійного фонду «Рокада» Анна Колодочка.

Фахівцям центру соціальних служб та психологу вдалося створити саме той безпечний простір, де у вузькому колі жінки мали змогу зупинитися на мить, перепочити, порефлексувати, відновити енергію та відчути підтримку колежанок. Спілкуючись на тему сімейних цінностей, учасниці зійшлися на думці, що родина є важливим ресурсом у цей непростий час.

Завдяки вдало підібраним психологічним технікам жінки відчути власну опору та підтримку інших, ознайомились з додатковими способами налагодження комунікації в родині в існуючих умовах, щоб мати змогу витримувати випробовування сьогодення.

Учасниці обмінялися досвідом взаємодії з дітьми, підтримки їхньої пізнавальної активності, поділилися власними  способами саморегуляції та пошуку внутрішніх ресурсів для забезпечення ефективного функціонування сімей в цей період.

Центр соціальних служб висловлює вдячність БФ «Рокаді» за продуктивну та ефективну співпрацю. 

                                                    Юлія ЛЯЛЬКА, директорка центру соціальних служб

 

Додати коментар