Сьогодні – День Героїв. У Переяславській громаді вшанували борців за кордони нашої незалежної України

В Україні щорічно 23 травня відзначають День героїв. Це свято встановлено на честь українських вояків – борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків, повстанців, українських січових стрільців, вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв – це день тих, хто боровся і захищав Україну. До здобуття Україною незалежності свято відзначалося підпільно.

Ідея Свята Героїв виникла у середовищі українських націоналістів. Уперше офіційно воно було запроваджене постановою ІІ Великого Збору ОУН, який відбувся у квітні 1941 року в Кракові: “Обов’язуючі організаційні свята є: свято соборності 22 січня, свято Героїв революції дня 23-го травня і День боротьби 31 серпня”.

За останні роки до списку героїв додалися учасники Революції гідності та українці, які здійснили подвиг під час російсько-української війни.

Відзначення Дня Героїв – свідчення твердої волі українського народу. Ми повинні пам’ятати наших героїв – борців за волю України.

День 23 травня повинен бути для нас днем іспиту совісті, днем, в якім кожний поставить собі питання, що зробив він за останній рік для здійснення заповіту тих, що в могилах лягли. Хай день 23 травня, день нашої зустрічі з Духами Героїв буде днем оновлення наших душ, хай день цей дасть нам силу і витривалість до дальшого змагу. Щоб в кожному дні року можна було про Героїв сказати, що вони “хоч полягли, живуть”.

У Переяславській громаді полеглих Героїв вшанували покладанням квітів до пам’ятника воїнів АТО/ООС та Алеї Героїв Небесної Сотні.

Додати коментар