Рівні можливості для всіх

Програма «Мріємо та діємо», яка впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки USAID  передбачає участь у проєкті «Рівні можливості для всіх» з впровадження гендерно чутливого підходу в закладах освіти, зокрема в технологічній освітній галузі, на уроках з вивчення предмета «Технології» /«Трудове навчання».

Метою проєкту цього року є поширення розроблених та пілотованих методик та практик серед  щонайменше 10 нових шкіл, які прагнуть до систематичних змін, зокрема в технологічній освітній галузі, на уроках з вивчення предмета «Технології» /«Трудове навчання».

У рамках реалізації проєкту «Гендер: рівні можливості для всіх» педагогічні працівники Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха у квітні 2024 року пройшли навчання у місті Київ і заклад освіти увійшов у 10 закладів, які долучилися до участі в даному проєкті.

16 травня 2024 рокув рамках реалізації даного проєкту  на базі Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха для здобувачів та здобувачок освіти 4-х класів учителі технологій Олег БОГУШ та Марина ЯНЧІЮК провели майстерку “Знайомимося з предметом – технології”.              

Педагоги ознайомили із структурою навчальної програми, принципами розробки творчих проєктів,  з об’єктами та технологіями їх виготовлення. Показали практично виготовлення підставки під горнятко з фанери та фетру, запропонували долучитися до вибору об’єктів проєктування для планування майбутніх уроків технологій. Усі четвертокласники (ці) із захопленням спостерігали за виготовленням підставки.

 КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Додати коментар