Активне й пізнавальне дозвілля: у Переяславі для дітей проводять квести «Просвітницький на колесах. Хто ми і звідки?»

У Переяславі провели квест для школярів «Просвітницький на колесах. Хто ми і звідки?». Це практична частина великого історико-пізнавального та спортивно-культурологічного проєкту, ініційованого активістом та головою ГІ «Корінь нації» Миколою Богатирем. На цьому етапі діти виконують завдання на основі знань, отриманих під час інформаційних зустрічей, повідомляє Proslav.

Серія квестів для учнів 5-11 класів усіх навчальних закладів громади триватиме до 20 травня. Щотижня у парку Тараса Шевченка команди школярів виконують завдання на тему історії Лівобережної Київщини та України загалом, її екології, природи, відомих людей. Заходи проводять передусім з метою патріотичного й просвітницького виховання підростаючого покоління.

Квест у першу чергу має просвітницький характер, а не змагальний, наголошує Микола Богатир. Головне, каже він, закріпити інформацію, яка подавалася під час першого інформаційного етапу.

У середу, 15 травня, у квесті взяли участь учні восьмих класів, усього 10 команд. Упродовж години вони мали виконувати завдання на різних локаціях. За програмою їх аж більше двадцяти. Охопити всі за виділений час дуже складно, зазначив організатор, тому команди самі могли обирати завдання і їхню черговість. Водночас кожна команда намагалася встигнути якомога більше, щоб обігнати суперників за кількістю балів.

 

Завдання були цікавими й різноплановими: стосувалися вони культурної спадщини Переяславщини, унікальних, історичних і маловідомих місць, спорту й спортивного туризму, видатних діячів, зокрема, Тараса Шевченка й художниці-землячки Ганни Самутіної. Серед завдань був також селфі-квест і, на вимогу часу, тести на знання мінної безпеки, які проводили військовослужбовці.

Микола Богатир зазначив, що для команд-переможців передбачені сертифікати на безкоштовні турпоїздки двома маршрутами «Україна -1187» та «Незвідана Переяславщина».

Додати коментар