Розуміння та подача звіту про Контрольовану іноземну компанію

ГУ ДПС у Київський області інформує, що відповідно до положень ст. 392 ПКУ контрольованою іноземною компанією (КІК) визнається будь-яка юридична особа, зареєстрована в іноземній державі або території, яка визнається такою, що знаходиться під контролем фізичної або юридичної особи – резидента України.

Пунктом 392.5 ст.392 розділу I ПКУ встановлені вимоги щодо складання та подання Звіту про контрольовані іноземні компанії. Зокрема, п.п. 392.5.2 п. 392.5 ст.392 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Залишаємось на зв’язку: 

           Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Джерела погашення податкового боргу платника податків

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно такого платника податків з урахуванням обмежень, визначених ПКУ, а також іншими законодавчими актами – п. 87.2 ст. 87 ПКУ.

Перелік майна та коштів, які не можуть бути використані як джерела погашення податкового боргу платника встановлено пунктом 87.3 ст. 87 ПКУ.

Якщо заходи щодо погашення податкового боргу шляхом стягнення коштів, які перебувають у власності платника податків не привели до повного погашення суми податкового боргу, або таких коштів недостатньо для погашення податкового боргу, то контролюючий орган визначає джерелом погашення податкового боргу дебіторську заборгованість платника податків, строк погашення якої настав.

Якщо у платника податків, який є філією, відокремленим підрозділом юридичної особи, відсутнє майно, достатнє для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу, то джерелом погашення грошового зобов’язання або податкового боргу такого платника податків є майно такої юридичної особи, на яке може бути звернено стягнення згідно з ПКУ.

Залишаємось на зв’язку: 

           Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 ГУ ДПС у Київській області

 

  ПРРО забезпечує функціонал, який відповідає вимогам закону про РРО

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) –  це не обладнання, а програмне рішення.

Програмне рішення (ПРРО) від ДПС забезпечує функціонал, який відповідає вимогам Закону про РРО, а скачати його можна з сервера ДПС на свій гаджет безкоштовно. Встановлюється ПРРО на будь-який гаджет, який підтримує операційну систему Windows, Android, iOS чи Web і має підключення до мережі Internet. Це дозволяє зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

Переваги ПРРО:

-програмне забезпечення ПРРО інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів;

-економічність;

-надійність у використанні;

-не прив’язаний до конкретної сфери діяльності;

-має необмежений термін використання;

-не потребує обов’язкового супроводу;

-спрощена реєстрація;

-мобільність та зручність.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

 

Чи є платниками екологічного податку філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, у разі здійснення ними викидів, скидів, розміщення відходів

ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що   відповідно до ст. 55 Господарського кодексу України від 16.01.2003 №436-IV, суб’єктами господарювання визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов’язків), мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством.

Зокрема, СГ є господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до ГКУ, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку.

До платників екологічного податку не належать філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, у зв’язку з тим, що вони не мають статусу юридичної особи.
 Платниками екологічного податку у разі здійснення викидів стаціонарними джерелами забруднення, скидів та розміщення відходів філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами є підприємства (установи, організації), до складу яких входять такі філії, відділення та інші відокремлені підрозділи.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

20 травня 2024 року завершується термін подання звітності та сплати

окремих податків  та зборів

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що понеділок,  20   травня 2024 року, є останнім днем подання:

  • податкової декларації з ПДВ за квітень 2024 року;
  • декларації акцизного податку за квітень 2024 року;
  • податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) ЮО та ФОП (крім громадян) за квітень 2024 року, в разі неподання податкової декларації на 2024 рік;
  • податкової декларації з рентної плати з розрахунком рентної плати за квітень 2024 року:

– за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

– за користування радіочастотним ресурсом України;

– за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;

– за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

Також 20 травня 2024 року є останнім днем сплати:

  • рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів за І квартал 2024 року 
  • рентної плати за спеціальне використання води за І квартал 2024 року
  • рентної плати за користування надрами без рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за І квартал 2024 року
  • екологічного податку за І квартал 2024 року
  • збору за місця для паркування транспортних засобів за І квартал 2024 року
  • туристичного збору за І квартал 2024 року
  • єдиного податку платниками ІІІ групи за І квартал 2024 року
  • авансових внесків з єдиного податку ФОП, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп за травень 2024 року
  • податку на прибуток підприємства за I квартал 2024 року
  • частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за I квартал 2024 року
  • податку на прибуток підприємств за угодою про розподіл продукції за I квартал 2024 року   
  • ЄСВ роботодавцями за квітень 2024 року (крім гірничих підприємств).

Залишаємось на зв’язку: 

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 ГУ ДПС у Київській області

 

Новий Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, виданих до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого

ГУ ДПС у Київській області інформує, що 07.05. 2024 набрала чинності постанова Кабміну України від 30.04.2024 № 475 «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на алкогольні напої (крім виноматеріалів та вермутів), та до ввезення на митну територію України алкогольних напоїв в ємностях, які не є споживчою тарою, для їх розливу у споживчу тару виробником алкогольних напоїв».

Постанова №475 прийнята на виконання норм ст.225 ПКУ, з урахуванням змін, внесених ЗУ від 29.06.2023 №3173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах».

Більше інформації читайте тут.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Документи, необхідні для розгляду питання виключення платника податку з переліку ризикових

ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п. 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 №1165 , питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня.

Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформація та копії документів подаються платником до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Більше інформації читайте тут.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар