Олександр Сочка для догляду за територією “Саду Пам’яті” передав мотокосу

18 квітня 2012 року  на місці старого саду Переяславської гімназії №1 був посаджений «Сад Пам’яті» в пам’ять про жертв нацизму міста та району, які були силоміць вивезені на примусові роботи до фашистської Німеччини. Багато наших земляків не повернулися додому: хтось був спелений живцем у печах крематоріїв, хтось помер від виснаження на важких роботах, а хтось від невиліковних хвороб.

За дванадцять років «Сад Пам’яті» змужнів. Шумлять вітами, наливаються плодами його фруктові дерева. Кожного року 11 квітня, у день визволення в’язнів із фашистських концтаборів, члени клубу «Пам’ять серця» Будинку освіти разом з молоддю, педагогами та громадськістю міста досаджують фруктові саджанці в саду. 

За цей час у «Саду Пам’яті» з’явилося багато друзів-спонсорів. Один із них – киянин Олександр Сочка, який постійно підтримує усі наші починання. Ось і цього року він придбав для догляду за територією саду мотокосу. До цієї благородної справи вперше приєднався його молодший брат Остап Даниленко. На прохання благодійників подарунок адміністрації та волонтерам закладу передала директор Будинку освіти, голова клубу «Пам’ять серця» Анелія Ковальська.

На церемонії вручення подарунка були також присутні заступник міського голови Оксана Степаненко, секретар міської ради Лідія Оверчук та генеральний директор Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції Раїса Голованова.

 

Додати коментар