Декларуйте дохід, отриманий від здачі в оренду квартири

Граничні терміни подання податкової декларації про майновий стан та доходи для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним. За 2017 рік останнім днем подання декларації  є  02 травня 2018 року.

У разі отримання у 2017 році доходу від здачі в оренду квартири фізичній особі, незареєстрованій як самозайнята особа, такий дохід підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором  за ставкою 1,5 %.

Дохід, отриманий від здачі в оренду квартири громадянам слід зазначити у колонці 3 рядка 10.3 розділу II податкової  декларації про майновий стан і доходи, а податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб (18%  від доходу) відображається у колонці 6 рядка 10.3 розділу II декларації  – як сума, яка підлягає сплаті до бюджету.

Податкове зобов’язання з військового збору (1,5% від доходу) відображається у колонці 7 рядка 10.3 розділу II декларації – як сума, яка підлягає сплаті до бюджету.

У розділі «Відомості про власне нерухоме (рухоме) майно та/або майно, яке надається в оренду (суборенду)» зазначається позначка «х» про надання майна  в оренду а також зазначається категорія об’єкта (для квартир – 3), адреса та інше.

Платники податків можуть отримати безкоштовно бланки податкових та консультації щодо їх заповнення  у Центрах обслуговування платників при ОДПІ ГУ ДФС Київщини.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар