У Переяславській громаді відбувся урочистий захід з нагоди Дня пам’яті та перемоги (Фото)

8 травня відбувся урочистий захід, приурочений Дню пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У заході взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів та установ, громадськість.

Урочисту частину заходу відкрила ведуча Влада Черненко, після чого прозвучав Державний Гімн України. Слово для виступу було надано міському голові Вячеславу Саулку. Під час своєї промови очільник міста зауважив, зокрема,  що  за волю України і її європейський вибір заплатили також Герої Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, нинішні захисники Вітчизни на сході України, славні спадкоємці ветеранів Другої світової війни. Звертаючись до всіх присутніх, Вячеслав Володимирович зазначив: «Сьогодні ми схиляємо голови перед мужністю і хоробрістю воїнів, які захищали країну тоді і захищають зараз. Ми прагнемо миру, консолідації суспільства, а не війни. Єднаймося, адже від кожного з нас залежить доля нашої держави – України. Пам’ятаймо кожного, хто здобував і здобуває Перемогу. Впевнений, нашу волю не зламати, ми обов’язково переможемо, бо для нас Україна – понад усе!»

Пам’ять усіх захисників Вітчизни було вшановано хвилиною мовчання.

На знак шани та вдячності учасники заходу пішою ходою пройшли до Алеї Слави, Меморіалу Слави та Братської могили і поклали до підніжжя пам’ятників живі квіти.

Заходи цього дня роблять нас сильнішими. А пам’ять про минуле це – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Ми за мир! За мир у нашій державі! За мир на планеті Земля!

 

 

Додати коментар