Руслан Кравченко про рік на посаді голови Київської ОВА: пріоритети – підтримка військових, безпека, відбудова зруйнованого та економічний розвиток

У квітні виповнився рік відтоді, як Руслан Кравченко очолив Київську обласну військову адміністрацію. Про досягнення на пріоритетних напрямах він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Результати роботи КОВА за 2023-2024 роки є свідченням якісної співпраці обласної адміністрації та ради, міжнародних партнерів, районів Київщини, громад на місцях та меценатів, волонтерів та небайдужих громадян. Навіть під час масованих обстрілів продовжувалось відновлювлення житла, модернізація закладів охорони здоров’я, будівництво укриттів у школах та садках.

«Це був рік значних випробувань, рік єднання та стійкості. Досягти вдалося чимало. Підтримка наших військових, забезпечення оборони, захист життя та здоров’я людей, відбудова всього зруйнованого та економічний розвиток Київщини – це те, що я визначив для себе пріоритетом», – зазначив Руслан Кравченко. 

Начальник КОВА наголосив, що за цей рік відбулися значні зміни і в системі антикорупційних заходів області. Спільно з усіма правоохоронними органами області створили робочу групу «Прозорість та підзвітність» при Київській ОВА, розробили пакет антикорупційних заходів. Працює Спостережна рада з питань відбудови за участі антикорупційних громадських організацій. 

«Ми й надалі продовжимо посилювати контроль за використанням бюджетних коштів і будемо запроваджувати нові антикорупційні інструменти спільно з громадськістю та правоохоронцями. Всі проекти з відбудови в області контролює об’єктивний і неупереджений міжнародний спостерігач – ПРООН», – додав він. 

Київщина першою серед інших регіонів запустила інтерактивну мапу відновлення області. Дашборд реалізували спільно з Центром дослідження фіскальної політики. Він дозволяє відстежувати видатки на відновлення області на всіх рівнях. Київщина на реальному кейсі довела, що всі процеси відновлення можуть бути прозорими та публічними.

«Ми продовжуємо активну підтримку та співпрацю з нашими Силами Оборони. Спільно з правоохоронними органами та ДСНС області забезпечуємо безпеку та проводимо розмінування територій, покращуємо системи оповіщення та цивільного захисту на території Київщини. Спільно з державними інституціями, громадами та міжнародними партнерами відновлюємо все те, що зруйнували росіяни, будуємо сучасні укриття подвійного призначення. Розбудовуємо систему фортифікаційних споруд – покращуємо захист області», – повідомив начальник КОВА. 

Розвивається економіка: Київщина – в пʼятірці лідерів серед бізнес привабливих регіонів. Область стимулює інвестиційну активність та створює нові робочі місця.

Руслан Кравченко подякував всім, хто доклав зусиль для того, щоб Київська область вистояла і щодня відновлювалась. А також висловив вдячність керівництву держави за підтримку відбудови та розвитку Київщини. 

Начальник КОВА додав, що цьогоріч будуть здані та введені в експлуатацію перші об’єкти, відновлені коштом UNITED24 та Фонду ліквідації наслідків.

«Роботи ще дуже багато, бо й атаки росії не припиняються ані на хвилину. Але я вірю, що разом ми зможемо перемогти ворога, відбудувати нашу область та створити краще майбутнє для наших дітей. Тож не зупиняємось і працюємо далі. Я вірю в майбутнє Київщини! Я вірю в Україну! Разом до перемоги!» – резюмував Руслан Кравченко. 

 

Додати коментар